--> Розповіли про стан людей, які отруїлися в ковельському кафе. ФОТО. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Розповіли про стан людей, які отруїлися в ковельському кафе. ФОТО. ВІДЕО

0
-1
Розповіли про стан людей, які отруїлися в ковельському кафе. ФОТО. ВІДЕО
Розповіли про стан людей, які отруїлися на хрестинах у кафе в Ковелі.

Про це повідомив завідувач інфекційного відділення Ковельської ЦРЛ Борис Бегаль, передає "Суспільне Волині".

Нагадаємо, у п’ятницю, 7 червня, у кафе «Рандеву» в Ковелі під час святкування хрестин отруїлися гості. 15 відвідувачів одного з ковельських кафе звернулися до інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні з симптомами отруєння, двоє з них - діти.

Як розповів завідувач інфекційного відділення Борис Бегаль, нині двоє пацієнтів перебувають на амбулаторному лікуванні.

Катерина Журавська разом з доньками Веронікою та Соломією від суботи у лікарні. Родина, розповідає жінка звернулася у інфекційне відділення наступного дня після святкуваня хрестин у одному з місцевих кафе.

"На даний час стан вже краще, набагато, але всеодно діарея є температура ще 37,5 і животик ще поболює. Рвоти вже немає, температури високої теж. Ну ще капати зараз будем, сьогодні", - розповідає Катерина Журавська.

Зі слів жінки на столі під час святкування було багато страв. Чим саме отруїлися не знає.

Завідувач інфекційного відділення Ковельської центральної лікарні про стан отруєних сказав таке:

"Стан хворих на сьогоднішній день легкого ступеня і середнього. Кілька хворих на завтра вже планують на виписку. Офіційно вже у 3-х хворих що поступили першими вже підтверджений діагноз сальмонельоз, від остальних хворих біоматеріал знаходиться ще у роботі".

Це - кафе, де Катерина Журавська разом з рідними святкували хрестини. Нині воно зачинене. У неділю тут святкували весілля.

За столом було близько сотні гостей – розповів начальник управління Держпродспоживслужби області Назар Орел. З його слів, 10 червня фахівці Держпродспоживслужби здійснили перевірку кухні закладу.

"За результатами перевірки було виявлено ряд недоліків. Тобто, по суті, можна говорити, що дійсно там були порушення як законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів, так і у сфері санітарного законодавства. За виявлені порушення було винесено два приписи, складено протокол про адмінправопорушення, за ним буде постанова про накладання штрафу і було прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва харчових продуктів. Якщо говорити простіше, тимчасово припинили діяльність, офіційно з 11 числа", - каже Назар Орел.

За порушення санітарних норм, що призвели до отруєння людей Ковельські правоохоронці порушили карне провадження. Триває розслідування.

"Санкція статі передбачає штраф до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до трьох років", - зазначила заступниця начальника слідчого відділу Ковельського відділку поліції Катерина Вендюк.

Зі слів Назара Орла кафе зачинили на 10 днів. Після завершення цього терміну заклад харчування перевірять ще раз.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні