Українцям порадили, як вберегтися від спеки

0
-6
Українцям порадили, як вберегтися від спеки
У МОЗ України дали поради українцям, як пережити спеку.

Так, у першу чергу потрібно якомога менше перебувати на сонці, особливо в період з 11 до 16 години. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України, інформує УНІАН.

Там радять у разі спеки українцям шукати прохолоду й тінь, щоб тіло мало можливість відновитися. За можливості потрібно залишатися у приміщенні, бажано з кондиціонером.

"Наносьте сонцезахисні креми за 30 хвилин перед виходом на вулицю. Засмага може значно уповільнити здатність шкіри вивільняти надлишок тепла, впливаючи таким чином на здатність вашого організму до охолодження і зневоднюючи його", - радять фахівці.

Також вони радять шукати засоби захисту від сонця з поміткою "широкий спектр" або "захист UVA/UVB" на етикетці – такі продукти діють краще.

"Біля водойм та на пляжі отримати опіки найлегше, тож тут слід бути уважними. Обирайте легкий, вільний одяг світлих кольорів, бажано з довгим рукавом. Одягайте сонцезахисні окуляри й капелюх, краще з широкими полями, щоб затінити обличчя, вуха та шию. Уникайте відвідування соляріїв у спеку. Пийте більше води. Підтримуйте водний баланс: незалежно від того, наскільки ви активні. Не чекайте на відчуття спраги – пийте постійно маленькими порціями", - наголошують у МОЗ.

Також потрібно порадитися з лікарем щодо допустимої кількості вживання води у спеку, якщо є якісь протипокази за станом здоров’я. Крім того, у спеку не можна пити рідини, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру, адже це фактично призводить до втрати більшої кількості рідини.

Крім того, уникайте дуже холодних напоїв, тому що вони можуть викликати судоми шлунка. Майте на увазі: електричні вентилятори можуть забезпечити комфорт, але коли температура повітря досягає критичної позначки, вони стають неефективними. Найкращий спосіб охолонути – прийняти прохолодний душ або ванну.

"Уповільніть темп: зменшуйте об’єм фізичних вправ під час спеки. Якщо ви не звикли працювати чи займатися спортом за високої температури повітря, починайте вправи повільно і поступово підвищуйте темп. Якщо навантаження у спеку змушує ваше серце битися сильніше і вам не вистачає повітря, припиніть будь-які навантаження", - додали фахівці.

Також у МОЗ наголосили, щоб українці ніколи не залишали немовлят, дітей або домашніх тварин у припаркованому автомобілі у спеку, навіть з відчиненими вікнами. Коли залишаєте авто, переконайтеся, що усі вийшли.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні