У саду селянина відкопали найбільший в Україні сховок боєприпасів

0
5
У саду селянина відкопали найбільший в Україні сховок боєприпасів
У саду в селі Сіянці Острозького району поліція знайшла найбільший в Україні схрон боєприпасів.

Як кажуть правоохоронці, такої кількості вибухівки не знаходили в схронах навіть на Сході держави. Як повідомив кореспонденту УНІАН керівник відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Рівненській області Антон Крук, під час санкціонованого обшуку поблизу одного з будинків у селі Сіянці Острозького району, до якого потрібно було діставатися кілька кілометрів ґрунтовою дорогою, було виявлено схрон боєприпасів. Він був закопаний на глибині півтора метра.

«У схроні зберігалося 109 корпусів гранат РГД-5, 39 — корпусів гранат Ф1, 126 запалів до гранат типу УЗРГМ-2, 28 – підствольних гранат ВОГ-25, 6 – протитанкових гранат РПГ-7М, 29 – реактивних протитанкових гранат РПГ-22, 6 – реактивних протитанкових гранат РПГ-26, 5 ящиків набоїв калібру 7,63 мм і один – калібру 9 мм», - зазначає прес-служба поліції.

Наразі з’ясовано, що в будинку проживає 45-річний чоловік. Він до кримінальної відповідальності раніше не притягувався. Характеризується позитивно. Будинок належить його матері. Зараз визначається коло осіб, які причетні до створення схрону. Чоловіка не затримували. Все вилучене поліція обіцяє скеровувати для проведення експертизи, за результатами якої прийматиметься процесуальне рішення.

У рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України поліцейські встановлюють походження боєприпасів. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.
Теги: зброя
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні