Попри рекордний урожай, в Україні подорожчали яблука

2
1
Попри рекордний урожай, в Україні подорожчали яблука
Яблука в Україні за травень зросли в ціні на 13,9%.

Це сталося через скорочення пропозиції фруктів осінніх сортів, а також зростання торгової активності в даному сегменті.

Про це повідомили аналітики компанії Pro-Consulting, посилаючись на дані Державної служби статистики України, інформує УНІАН.

«Враховуючи рекордний урожай 2018 року, ціни на яблука повинні були впасти мінімум на 30%. Але яблука, навпаки, подорожчали», - сказано в повідомленні.

У повідомленні також уточнюється, що на гуртових ринках України вартість яблук становить в середньому 7-8 грн за кілограм, тижнем раніше їхня середня ціна не перевищувала 6 грн.

На думку експертів, зростання цін пояснюється кількома факторами. Насамперед цьому сприяє скорочення пропозиції фруктів осінніх сортів, які традиційно не користуються високим попитом. Крім того, торговельна активність у зазначеному сегменті помітно зросла, що також позначається на зростанні ціни.

У повідомленні також зазначається, що високий урожай 2018 року негативно вплинув на імпорт яблук в Україну, показник якого впав практично на 100%. Як повідомляв УНІАН, урожай яблук в Україні в 2018 році збільшився на 35% - до рекордних 1,5 млн тонн.

Станом на лютий 2019 року запаси яблук в Україні становили рекордні 280 тис. тонн завдяки рекордному врожаю, а також низьким темпам продажу цієї продукції на внутрішньому ринку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які яблука торішні? Та нехай їх свині їдять
Відповісти
ти і їж))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні