Старовинного човна-довбанку, якого знайшли в річці на Волині – перевезли до музею

0
7
Старовинного човна-довбанку, якого знайшли в річці на Волині – перевезли до музею
Унікальний човен-довбанку, який у 2015 році знайшли на Маневиччині, перевезли у нове приміщення місцевого краєзнавчого музею.

Про це у "Фейсбуці" повідомив житель Маневич Олександр Самчук.

Нагадаємо, у Маневичах, після довгих юридичних процедур, розпочали будівельні роботи із реконструкції Маневицького краєзнавчого музею.

Такі роботи розпочали, аби розташувати у добудованому приміщенні човен-довбанку.

"Човен-моноксил перевезли до музею. Попереду ще багато роботи як по збереженню та реставрації експонату, так і по добудові приміщення для зберігання", – зазначив у своєму дописі Олександр Самчук.

Як відомо, у серпні 2015 на човен випадково наштовхнулися рибалки і витягнули на берег. Знахідка – унікальна, адже судно видовбане із цільного ствола довжиною майже 12 метрів.

Цікаво, що шведи пропонували за судно 100 тисяч євро. Однак місцеві вчені й історики переконані, що історична цінність повинна бути в Україні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні