Луцькі лікарі зробили операцію за новою методикою

0
2
Луцькі лікарі зробили операцію за новою методикою
У Луцькій міській клінічній лікарні зробили операцію за новітньою методикою 62-річній пацієнтці.

Про це повідомляють на сторінці Луцької клінічної лікарні у Фейсбуці.

Операція з видалення тромба із мозгової артерії проводилась у нашому медичному закладі не вперше. Цього разу поступила 62-річна жінка з діагнозом ішемічний інсульт, який супроводжувався паралічем правої половини тіла, відсутністю мови і відсутністю розуміння мови.

Оперативно провівши діагностику на спіральному комп"ютерному томографі, підтвердили діагноз і відразу за допомогою ангіографа в інтервенційному блоці зробили тромбоекстракцію - видалили тромб. Протягом декількох годин після операції у хворої повністю відновились рухи в правих кінцівках і відновилась мова - розповів лікар-нейрохірург Євген Вольга. Пацієнтку врятувало й те, що вона була швидко доставлена у лікарню, адже такий метод лікування можна застосовувати лише протягом шести годин з моменту виникнення яскраво виражених симптомів.

Ця новітня методика активно впроваджується у всьому світі, в Україні і в тому числі у нашій лікарні. Без подібної операції хворий залишається інвалідом. У нього не відновлюються ні рухи, ні мова. У гіршому випадку людина може загинути. При таких операціях, в переважній більшості, результати хороші.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні