На Волині лісівники створили дендропарк

0
2
На Волині лісівники створили дендропарк
На Волині лісівники створили дендропарк, в якому висадили 70 унікальних рослин.

Розташований він на території Губинського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ». Його площа становить 60 соток, повідомляє прес-служба лісівників Волині.

На цій території проводитимуть дослідження вихованці шкільних лісництв, яких при лісомисливському господарстві діє аж вісім.

А згодом – за років 10, коли саджанці стануть молодими деревами, а лісівники встановлять тут лавочки та альтанки, дендропарк має всі шанси стати розкішним місцем відпочинку для місцевих мешканців та туристичною родзинкою усієї Волині.

Коркове дерево, бархат амурський, декілька видів магнолій та майже десяток різновидів сосни… Тут є унікальні дерева, які в наших краях приживаються рідко. Але завдяки вчасному та правильному догляду вони прижилися у дендропарку на 100%.

Деякі дерева пересадили з території лісгоспу, а 50 – закупили у Львівському лісотехнічному університеті.

Лісничий Губинського лісництва Ігор Іщук розповідає, що серед цих дерев є такі, що потім виростають до 30 метрів у висоту.

За словами провідного інженера ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» Миколи Іваницького, з часом площу дедропарку планують збільшити.
Теги: рослини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні