Як шахраї крадуть інформацію з телефонів і ґаджетів

1
6
Як шахраї крадуть інформацію з телефонів і ґаджетів
Шахраї крадуть інформацію зі смартфонів та інших ґаджетів, а власники про це навіть не підозрюють.

Як це відбувається, пише "Сьогодні".

Ризик підвищується, коли користувач використовує Wi-Fi в громадських місцях. Щоб зчитати інформацію, вкрасти фотографії, паролі від соціальних мереж і навіть дані з кредитних карток, зловмисникам потрібні лічені хвилини. До слова, під час подорожей люди уразливіші.

Якщо раніше кримінальний світ уособлювали розбійники і бандити з великої дороги, то сьогодні злочинці користуються іншими методами і здійснюють цифрові атаки.

Киянин Андрій Островський на власному досвіді переконався, що користуватися громадським інтернетом небезпечно. Постраждалий поповнив мобільний рахунок, перебуваючи в кафе. Поки проводив операцію, у нього вкрали дані банківської картки.

Дослідниця безпеки беспровідного інтернету Вероніка Яресько розповідає, вкрасти особисті дані можуть не тільки досвідчені кібер-шахраї. Наприклад, можна створити інтернет-мережу з такою ж назвою, що й у кафе.

"Людина підключається до мого Wi-Fi – і у мене є зв'язок з її ґаджетом. Я можу зайти туди і, наприклад, викачати особисті фотографії", – каже Вероніка.

Така мережа – не єдина технологія, якою користуються шахраї, розповідає фахівець з кібербезпеки Денис Ізмаїлов. Способів – безліч, а тому повністю гарантувати безпеку просто неможливо. При цьому експерт радить захищати гаджети спеціальними програмами.

"VPN-програми шифрують потік передачі інформації. Швидкість інтернету буде гірша, проте весь ваш трафік буде йти за спеціальним захищеним каналом через зовсім іншу країну", – говорить Ізмаїлов.

Завантажити таку програму можна безплатно з інтернету. Вона повністю законна, запевняє експерт.

При цьому раніше фахівці попереджали, що обирати програми для захисту теж потрібно з розумом, адже українців зламують через VPN.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
найкраще взагалі не здійснювати онлайн-платежів або з рахунків, на яких невелика кількість грошей
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні