У Луцьку презентують колекцію старовинних іграшок

1
3
У Луцьку презентують колекцію старовинних іграшок
В арт-галереї «Луцьк» відкрили інтерактивну виставку «Світ українського дитинства». Художниця Ірина Сардак та народний майстер Андрій Бондарук презентують колекцію українських старовинних іграшок та картини на склі, на яких зображені сюжети із забавами маленьких українців.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Народний майстер Андрій Бондарук відтворює дитячі іграшки, якими бавились українці 100 та більше років тому.

“Інша назва шумових іграшок – полохало. Дитинка брала таку іграшку і відганяла шпаків. А ще весною, коли садили гарбузки, ворони ж люблять їх виклювати. Бабуся посадила грядку, каже до дитини – іди поганяй ворон. І хлопчик грався і допомагав дорослим”,– розповів народний майстер.

Вуркали, брязкальця, дерев’яні коники, дзиґи, курочки, свищики – такими іграшками побавилися учні Луцької ЗОШ № 25.

Дмитро Рижук, учень Луцької ЗОШ № 25 розповів, що йому дуже сподобалась іграшка «полохало», каже, нею можна лякати собак, бо подумають, що це якийсь великий джміль летить.

Художниця Ірина Сардак розповіла, що її картини відкривають сучасним дітям інший світ дитинства, відмінний від нинішнього: діти трусять груші, ловлять рибку, колишуть Мурчика, ліплять снігову бабу, катаються на санчатах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Купив внуку залізницю на віоліті, міцну, давню, він в захваті
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні