Рада ухвалила закон, який потрібний для імпічменту президента

0
-3
Рада ухвалила закон, який потрібний для імпічменту президента
Рада ухвалила закон про тимчасові слідчі комісії та тимчасові спеціальні комісії, необхідний для імпічменту.

За проголосували 279 депутатів. Лише один депутат утримався під час голосування, проти не голосував ніхто, пише ВВС Україна.

Проект Закону про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради №1098 був зареєстрований ще у листопаді 2014 року. Проте його ухвалення затягнулося на кілька років.

Ухвалений закон ще має підписати президент Зеленський.

Рада вже ухвалювала закон про тимчасові слідчі комісії парламенту - 10 років тому. Проте він діяв лише кілька місяців, і був визнаний неконституційним рішенням Конституційного суду у вересні 2009 року. Відтоді країна жила без цього необхідного для процедури імпічменту документу.

Процедура імпічменту у загальних рисах розписана у Конституції України та більш детально у законі про регламент Верховної Ради. Проте для цієї процедури не вистачало окремого закону про спеціальні тимчасові слідчі комісії.
Теги: закон, рада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні