Тіло волинського атовця, який загинув у Польщі, не вдалося перевезти додому

0
-1
Тіло волинського атовця, який загинув у Польщі, не вдалося перевезти додому
Тіло волинянина Володимира Томашука, який загинув на будівництві у Польщі, не вдалося, як хотіли рідні, привезти на Волинь.

Про це розповіла вдова Юлія Томашук, йдеться у сюжеті Суспільного Волині.

Зі слів юриста Володимира Потарського, у загиблого виникли проблеми з документами.

Чоловік три останні роки їздив на заробітки. Працював у будівельній компанії Великопольського воєводства. Чоловік загинув на новобудові у місті Рава Мазовецька. Перевезенням тіла Володимира додому займаються представники будівельної компанії.

«Мені важко щось ще зараз говорити. Він був дуже хорошим чоловіком і татом, прекрасним братом», – розповіла Юлія Томашук.

Наразі слідство з’ясовує обставини смерті чоловіка. Деталей жінка не знає.

«Він не міг просто так упасти з висоти, висоти не боявся. Він війну пройшов у розвідці у десантних військах. Це була 25 бригада», – розповіла вдова.

Володимира Томашука мобілізували у 2015 році. Зі слів дружини, чоловік ніколи не розповідав про свої військові заслуги удома, щоб не тривожити рідних.

«Йому дали повістку і він одразу не зважаючи на все, що б не говорили, пішов, і у нього не було ні хвилини думки про те, що він мав би не піти», – запевнила Юлія Томашук.

Юристи міжнародної компанії нині вивчають документи і відстежують, як ведеться слідство у Польщі. Запевняють: якщо не вдасться вирішити ситуацію як страховий випадок, будуть робити це у судовому порядку. Юристи порадили Юлії Томашук не підписувати без їхнього аналізу жодних документів.

Зі слів Володимира Потарського, суму відшкодування у випадку смерті на виробництві за польським законодавством підраховують індивідуально. Вона може сягати десятка тисяч злотих.

«У таких випадках завжди проводиться слідство за наслідками. І з цього треба починати, як воно зафіксовано, хто потерпілий? Далі – підготовка документів, бо перші витрати, які відбуваються у цьому процесі, їх треба правильно доказати. Вони фізично можуть бути зроблені, але треба правильними документами оформити цей усе. Його треба оформити як документ, що посвідчує факт оплати», – висловився Володимир Потарський.

Швидше за все тіло Володимира Томашука привезуть завтра у село Бірки Любешівського району, звідки родом чоловік. Там його поховають.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні