Сотні людей побачили й почули, як звучить Луцьк. ФОТО

1
2
Сотні людей побачили й почули, як звучить Луцьк. ФОТО
Щодня ми заклопотано снуємо дорогами та вулицям Луцька, навіть не вслухаючись у шум автомобільного потоку, невщухаючих ремонтних робіт та веселощів чергового фестивалю. Проте, чи замислюємось ми над тим, як насправді звучить рідне місто?

У п'ятницю, 31 червня, з ініціативи управління туризму та промоції міста Луцької міської ради, лучани отримали змогу розгадати цю загадку, взявши участь у арт-променаді «Так звучить Луцьк!» – йдеться на сайті Луцької міської ради.

Захід розпочався на Театральному майдані та попрямував найвизначнішими локаціями нашого міста, органічно поєднавши історичну, культурну, мистецьку і просвітницьку складові. А тому Луцьк власною персоною став найкращими декораціями для митців, що виступали на його сцені.

Особливістю арт-променаду стало те, що він представив творчість суто луцьких виконавців та колективів, аби звернути увагу на людей, із якими ми живемо пліч-о-пліч. На вулицях Луцька звучали безсмертні твори Й. Брамса, Л. Бетховена, Й.С. Баха, Г.Ф. Генделя, Ж. Бізе, Й. Штрауса, К. Кондо, П. Козицького, Д. Бортнянського, А. Калниньша, Е. Блоха, К. Орфа та луцького композитора Віктора Тиможинського.

А виконавцями стали луцький духовий і симфонічний оркестри, ансамбль скрипалів Волинського коледжу культури та мистецтв імені І.Ф. Стравінського, титулярний органіст Кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла Петро Сухоцький, камерний хор «Оранта», академічний камерний оркестр Волинської обласної філармонії «Кантабіле», квартет «Акорд», театр-студія «Гармидер» та дитяча театральна студія «ДогориДриґом».

Учасники заходу пройшли маршрутом від Театрального майдану до перехрестя вулиць Лесі Українки та Кривий Вал, звідти попрямували до Будинку Кронштейнів (сучасний медичний коледж) та послухали старовинну єврейську музику. Потім – до Хрестовоздвиженської церкви, Лютеранської кірхи («Дім Євангелія») та будинку скульптора М. Голованя. Саме тут на лучан та гостей міста чекав ексклюзивний перформанс у супроводі музичних творів відомого луцького композитора Віктора Тиможинського.

Потому, завітавши до кафедрального костелу святих апостолів Петра і Павла та послухавши органну музику у виконанні титулярного органіста Петра Сухоцького, присутні направилися на площу перед Луцьким замком, де й відбулось урочисте завершення арт-променаду.

«Я щиро сподіваюся, що усі сьогодні змогли відчути Луцьк інакше, подивитися на звичні місця з іншої точки зору. Я думаю, що ми продовжимо робити такі арт-променади на постійній основі, адже це дуже цікаво, творчо, креативно та робить Луцьк особливим.

Я хочу висловити щиру вдячність Катерині Теліпській та усьому управлінню туризму та промоції міста Луцької міської ради та низький уклін усім музикантам та акторам, що взяли участь у заході», – долучився до заключного слова радник міського голови Ігор Поліщук.

В свою чергу, перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив:

«Ми сьогодні побачили незвичний Луцьк та почули як він звучить. Велика кількість людей сьогодні йшла тим живим коридором із музики та культури через усе Старе місто, відвідали багато пам’яток архітектури та дійсно побачили, що ожив будинок Голованя, по-іншому зазвучала музика кірхи, і, звичайно, величний Замок Любарта почув спів хору «Оранта» та ще раз довів, що Луцьк – приємне відкритя».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
колись через 50 років ваші внуки розкажуть що дід бачив самого Палицю
і будуть фотографуватись біля його будинку з глухим парканом
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні