«Важливо формувати у молоді мотивацію до свідомого вибору професії», – Роман Романюк

0
-2
«Важливо формувати у молоді мотивацію до свідомого вибору професії», – Роман Романюк
Сприяння усвідомленому вибору професії, про який ніколи не пожалкуєш, – один із пріоритетів у роботі фахівців Волинської обласної служби зайнятості.

Про це йшлось під час прес-конференції директора директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка, 31 травня.

У рамках традиційної щомісячної зустрічі з журналістами Роман Романюк розповів про свідомий вибір професії та кар’єри, а також можливості служби зайнятості в цьому напрямі.

«Щодня ми спілкуємося з людьми різних професій, але, насправді, в сімейному колі не завжди доступно пояснюємо своїм дітям, в чому суть кожної з них. Із таким неповним усвідомленням специфіки певного виду діяльності випускники шкіл обирають свої професії. Наше завдання – пояснити дітям, наскільки вибір професії – важливий крок у житті, що необхідно робити його усвідомлено та зважувати всі нюанси», – зазначив Роман Романюк.

Профорієнтатори Волинського обласного центру зайнятості постійно спілкуються з учнівською та студентською молоддю, використовуючи всі професійні «золоті ключики», які в кінцевому результаті допоможуть відкрити омріяний фах.

Фахівці обласної служби зайнятості проводять семінари та тренінги, профорієнтаційні квести, організовують інтерактивної заходи й економічні екскурсії, здійснюють профорієнтаційне тестування молодих людей. Цього року фахівці поспілкувалися з понад 22 тисячами учнів загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних і вищих навчальних закладів.

Фахівці з профорієнтації організовують для учнів професіографічні
екскурсії на підприємства, проводять консультації у центрах кар’єри, які функціонують при навчальних закладах.

«Важливо формувати у молоді мотивацію до свідомого вибору
професії, розширювати розуміння про певний фах, ознайомлювати з його особливостями. Дуже важливо дати практичний дотик безпосередньо до потенційного місця роботи», – наголосив директор центру зайнятості.

«Розпочинаючи будь-яку роботу, ми відштовхуємося від потреб ринку праці, аналізуєм його і робимо акцент на актуальних потребах», – додав Роман Романюк.

За його словами, найбільше працівників сьогодні потребує сфера громадського харчування (кухарі, офіціанти, бармени), побутового обслуговування (перукарі, манікюрники, кравці, швачки) та сільського господарства (слюсарі з колісних транспортних засобів, трактористи-машиністи с/г виробництва).

"Щодня ми працюємо над модернізацією та розвитком системи організації професійної орієнтації у державній службі зайнятості, посиленням профорієнтації молоді з урахуванням потреб ринку праці, запровадженням інноваційних форм своєї роботи. З розвитком сучасних інформаційних можливостей маємо активно розвиватися й ми, маємо покращувати свою роботу, задовольняючи ще більшу потребу всіх учасників ринку праці», – переконаний Роман Романюк.

До слова, усі, перед ким постало питання вибору професії, можуть скористатися онлай-сервісом «МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа».

Волинська обласна служба зайнятості у своїй роботі використовує й закордонний досвід.

Зокрема, наприкінці 2018 року ВОЦЗ спільно з Ковельським міськрайонним центром зайнятості розпочали співпрацю з волонтеркою Корпусу Миру США Шоу Еймі Рей. Волонтер розповів про американські особливості роботи та алгоритм дій, який дещо відрізняється від українського.

«Для нас важливо сформувати активну позицію учнів на ринку праці, тим самим сприяючи побудові їх професійної кар’єри. Вибір фаху – один із перших важливих кроків у житті кожного з нас. Тому, ми працюємо, аби майбутнє покоління стало успішним, займалося
улюбленою роботою та було щасливим від усвідомлення правильного вибору. Щаслива та людина, яка займається улюбленою справою», – резюмував директор Волинського обласного центру зайнятості.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні