На Волині вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні. ФОТО

0
3
На Волині вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні. ФОТО
У Любешівському району вшанували пам'ять загиблого Героя Небесної Сотні.

Про це повідомили на сторінці Любешівської РДА у "Фейсбуці".

"Сьогодні, 31 травня, коли все навкруги квітне, своє день народження святкував би простий хлопець з Деревка, якого в селі знали і поважали – Едуард Гриневич. Цього дня йому виповнилося б 34 роки. Проте не судилось… В день народження Героя Небесної Сотні Едуарда Гриневича, квіти несуть до його могили", - йдеться у повідомленні.

Відвідали місце спочинку загиблого та вшанували світлу пам'ять хвилиною мовчання та покладанням квітів на могилу приїхали голова райдержадміністрації Сергій Фесик та голова районної ради Петро Нагорний.

Едуард Гриневич на Майдан приїздив тричі. Коли поїхав востаннє, вступив до "Волинської Сотні". 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, ворожа куля снайпера обірвала життя молодого 28-річного хлопця, який вірив до останнього подиху у свободу рідної країни.

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Едуарду Гриневичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно).

На фасаді Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету, де навчався Едуард, встановили пам'ятну дошку. Така ж дошка є і в його рідній школі.

31 травня 2017 року, – в День народження Едуарда Гриневича, – в його рідному селі Деревок Любешівського району, на центральній площі, названій його іменем, було відкрито пам’ятний знак Герою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні