--> Верховний Суд заборонив невакцинованій дитині ходити в садок | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Верховний Суд заборонив невакцинованій дитині ходити в садок

1
2
Верховний Суд заборонив невакцинованій дитині ходити в садок
Верховний Суд заборонив дитині, яка не має необхідних профілактичних щеплень, відвідувати дошкільний навчальний заклад.

Відповідне рішення ухвалив Верховний Суд 12 травня, передають Українські національні новини з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

Згідно з постановою Суду, касаційна скарга матері невакцинованої дитини, яка відстоювала право на освіту своєї дитини за умови непроходження нею обов’язкових для відвідування дитячого колективу профілактичних щеплень, залишається без задоволення.

Як ідеться в матеріалах справи, 2017 року навчально-виховний комплекс "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія" подав касаційну скаргу на рішення суду першої інстанції, який надав можливість дитині відвідувати навчальний заклад. Скарга навчального закладу була задоволена, рішення суду першої інстанції скасоване, а суд ухвалив нове рішення, яким у задоволенні позову матері відмовлено.

Рішення суду апеляційної інстанції мотивовано тим, що право на дошкільну освіту законодавець пов'язує із обов'язком проходження профілактичних щеплень, які гарантують безпеку як самій дитині, так і оточуючим її особам, а тому висновки суду першої інстанції про неправомірність дій завідуючої дошкільного навчального закладу "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія" є необґрунтованими, такими, що суперечать закону.

Суд апеляційної інстанції дійшов висновку, що у діях відповідача не вбачається вини, оскільки вони ґрунтуються на законі.

Довідка медичного центру "Сіліцея", показує що син позивачки здоровий, дитячий садок відвідувати може, у контакті з інфекційними хворими не був, не може замінювати висновок лікарсько-консультативної комісії при закладі охорони здоров'я про можливість відвідування дошкільного навчального закладу дітьми, батьки яких відмовляються від щеплень.

Дитина позивача не позбавлена права на освіту, оскільки вона може її отримати, а реалізація цього права потребує певних дій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А відповідальність за наслідки вакцинації яку фактично насильно проводять коли буде?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні