У Ківерцівському районі в родину повернули дитину, яку забрали в дитбудинок. ВІДЕО

0
-1
У Ківерцівському районі в родину повернули дитину, яку забрали в дитбудинок. ВІДЕО
9-річну Карину Кирпу з Ківерцівського району, яку помістили в приватний дитбудинок села Дерно, вирішили повернути в родину.

Таке рішення прийняли сьогодні, 28 травня, повідомляє Суспільне Волині.

Працівники відділу служби у справах дітей райдержадміністрації вилучили дитину із сім’ї та завезли до дитбудинку через те, що, на їхнє переконання, була загроза для дівчинки. Ініціатори такого рішення запевняли, що дядько й бабуся-опікунка дівчинки були в стані алкогольного сп’яніння.

Крім цього, голова Липинської ОТГ Богдан Гусак стверджував, що бабуся Карини на сповіді сказала священику, що її син, дядько дівчинки, домагався дитини.

Наразі ж відомо, що дядько неповнолітньої Юрій Кирилюк пройшов поліграф. Результати засвідчили, що до дівчинки сексуальних домагань родич не вчиняв. Тож тепер чоловік хоче через суд покарати тих, хто таке інформацію щодо нього поширював. Зокрема, йдеться про представників Липинської ОТГ.

«Я цього не прощу», - запевняє Юрій Кирилюк. Під час комісії заступник голови Липинської ОТГ Володимир Артесюк просив не повертати дитину додому. «Краще дитині зараз перебувати там, де вона перебуває. Бо вдома неадекватна обстановка, бабуся веде себе неадекватно. Це аналіз того, що я проживаю з цією людиною в одному селі», - сказав Артесюк. Керівниця соцслужби Наталія Скубій звернулася до бабусі Карини Людмили Кирпи під час засідання комісії: «Ви робите так, як Ви можете робити. Якби там жила молода інша, було б трохи по-іншому. Але Ви стараєтеся і так: дитина ходить в школу чиста, охайна». Тож при прийнятті рішення врахували думку самої Карини, а також те, що не було повторних повідомлень щодо негативної поведінки родичів Карини.

Дівчинку з дитбудинку домовилися забрати 30 травня після свята останнього дзвоника в школі.

«Якби мені сказали вибрати – або життя, або Каріна, то я б вибрала Каріну», - запевняє її бабуся Людмила Кирпа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні