--> На Волині зменшується кількість випадків захворювання на кір | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині зменшується кількість випадків захворювання на кір

0
-5
На Волині зменшується кількість випадків захворювання на кір
На Волині кожного тижня зменшується кількість випадків захворювання на кір.

Спорадичні випадки, без епідемічного поширення, реєструються на окремих адміністративних територіях області. На сьогодні залишилось два активних спалахи кору, які найближчим часом будуть локалізовані та ліквідовані, повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

На Волині з початку року зареєстрували 1835 випадків кору. За останній тиждень захворюваність зменшилась на 40 % в порівнянні з попереднім тижнем і становить 26 випадків проти 43.

Найбільше хворих зафіксовано в Любомльському районі та місті Луцьку (по 6 осіб), Ковельському районі (5 осіб), в інших районах реєструються поодинокі випадки.

Відсоток госпіталізації становив 54 % (14 осіб) від усіх, хто звернувся за медичною допомогою, проти 77 % попереднього тижня. Третина від усієї кількості захворілих – це дорослі особи. Найураженішою групою серед дитячого населення є учні шкіл та студенти професійно-технічних навчальних закладів – 63 % від усіх постраждалих дітей.

Для надійного захисту від недуги усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я України скасувало вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору. Дорослі будь-якого віку тепер теж можуть безоплатно вакцинуватися від кору, паротиту та краснухи вакциною КПК. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США.

Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, можна у комунальному медзакладі, де пацієнт підписав декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром. Згодом вакцинувати безоплатно будуть також у приватних медзакладах та лікарів-ФОПів, які підписали договір з Національною службою здоров’я України.
Теги: кір, хвороба
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні