Чому відбувся бунт в одеській колонії

0
-2
Чому відбувся бунт в одеській колонії
В Одесі під час бунту засуджених у виправній колонії № 51 згоріло приміщення чергової частини установи.

Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції в Одеській області Сергій Шайхет на свої сторінці у "Фейсбуці".

“За фактом «бунту» засуджених у виправній колонії № 51 м. Одеси відділом детективів слідчого управління розпочато досудове розслідування за ст. 392 КК України (дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань). На даний час правоохоронцями розпочато огляд місця події. За результатами встановлено повне вигоряння приміщення чергової частини установи, задимлення інших прилеглих адміністративних будівель та знищення спеціалізованого пожежного автомобіля. Такі наслідки буде додатково кваліфіковано за ч.2 ст.194 КК України (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу)”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією Шайхета, поранених та загиблих серед засуджених немає. Серед працівників виправної установи є п’ятеро осіб, які звернулись до медичної установи.

Також він наголосив, що “втечі з-під варти в установі не допущено”.

“Тривають слідчі (розшукові) дії, направлені на встановлення усіх фігурантів, причетних до цього зухвалого злочину, за який, до речі, передбачено до 10 років позбавлення волі”, – підсумував Шайхет.

Нагадаємо, у понеділок, 27 травня, у Південній виправній колонії загального режиму №51 в Одесі сталися заворушення, що супроводжувалися пожежею. За попередніми даними, ув’язнені протестували, зокрема, через погане харчування та неналежні умови утримання.

Раніше повідомлялося про чотирьох постраждалих працівників колонії – у них діагностували черепно-мозкові травми.

Перший заступник глави Національної поліції — начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що заворушення в одеській колонії розпочалися за вказівкою «злодіїв у законі» з метою дестабілізувати ситуацію.

Державна установа «Південна виправна колонія (№51)» – виправна колонія середнього рівня безпеки для чоловіків, вперше засуджених до позбавлення волі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні