Негода в західній Україні забрала життя двох людей

0
-5
Негода в західній Україні забрала життя двох людей
Через негоду у західних областях України загинуло двоє осіб - 57-річний мешканець з Івано-Франківщини та 11-річний хлопчик з Закарпаття.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Найголовніше — не допустити людських жертв. Це єдине, що не можна відновити. На жаль, маємо двох загиблих — 57-річного мешканця з Івано-Франківщини та 11-річного хлопчика з Закарпаття”, - сказав віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо ситуації з підтопленнями у західних областях України.

У свою чергу перший заступник голови ДСНС Олег Мельчуцький повідомив, що внаслідок несприятливих погодних умов упродовж останнього тижня на території Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей, за оперативними даними, частково було підтоплено близько 2 тис. будинків, понад 7 тис. 300 дворогосподарств, 8 тис. 800 га сільгоспугідь у 162 населених пунктах, розмито близько 100 км покриття автомобільних доріг, знеструмлено 197 та порушено газопостачання 2 населених пунктів.

Він також підкреслив, що найскладніша ситуація склалася в Івано-Франківській та Закарпатській областях, де у 94 населених пунктах було підтоплено понад 1 тис. 800 житлових будинків та 6 тис. 700 дворогосподарств, 8 тис. 500 га сільгоспугідь та пасовищ, пошкоджено 14 км берегоукріплень і понад 950 будівель та споруд.

Водночас Мельчуцький зазначив, що про складну метеорологічну обстановку в західних областях було завчасно попереджено органи влади, що дозволило оперативно організувати заходи з ліквідації негоди.

“З перших годин основні зусилля були зосереджені для надання допомоги населенню в зонах підтоплення. Підрозділами Служби здійснено 145 виїздів, у ході яких було евакуйовано 76 осіб, відбуксовано 8 автомобілів та 2 автобуси, перевезено через підтоплені ділянки доріг близько 600 осіб”, - додав перший заступник голови ДСНС

На засіданні оперативного штабу Державної служби з надзвичайних ситуацій 25 травня обговорили координацію дій підрозділів ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії та інших служб, які можуть бути задіяні у подоланні наслідків стихійного лиха на заході України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні