Самооборона та допомога іншим: волинянок навчають основам самозахисту

0
3
Самооборона та допомога іншим: волинянок навчають основам самозахисту
У Луцьку патрульні розказали жінкам про основи самозахисту.

«Жінки не слабка стать, просто іноді нема підходящого предмета під рукою», - так розпочали сьогодні розмову з учасницями зустрічі на тему самозахисту патрульні поліцейські, - йдеться на сторінці патрульної поліції Волині у "Фейсбуці".

У невимушеній атмосфері Passage Interdit інспектори-тактики доступно розповіли про те, як краще поводитись, чого не робити й уникати та що завжди носити з собою, аби не стати жертвою злочину чи нападу.

«Безпека залежить лише від вас самих. У більшості випадків ми приїжджаємо вже на наслідки того, що сталось. 95 відсотків виїздів пов’язані з алкоголем, перебравши якого люди і йдуть на порушення, і стають його об’єктами», - розповів інспектор Андрій.
Необхідність самозахисту визначена законодавством України, але й тут потрібно діяти обережно, щоб не порушити закон, обороняючись.
У першу чергу, має бути максимальна увага до всіх, хто поруч, це стосується і людних місць, і громадського транспорту. По-друге, варто носити з собою спецзасоби і вміти їх правильно використати за потреби, аби не нашкодити собі.

Також патрульні наголосили, що у випадку нападів потрібно голосно кричати, відступати або й втекти, якщо є така змога. Звісно, якщо людина володіє прийомами, то можна й завдати ударів, однак для цього потрібні спеціальні навички, і потрібно знати, куди бити.

«Якщо відбитись вдалось, потрібно передати орієнтування щодо нападника в поліцію за номером 102, адже така особа може бути причетною до інших злочинів і порушень», - радить інспектор Сергій.
Загалом, підозрілих і небезпечних людей краще обходити й уникати, адже їх чимало в місті.

Крім того, не завадить відвідувати спортзал чи ходити на тренування, що також може допомогти.

Обговорили і проблему насильства в сім’ї, патрульні зауважили, що в більшості випадків жінки-жертви не пишуть заяви, не рухають справу далі, а зазвичай роками живуть у пастках міфів та стереотипів.
Говорили і про віктимну поведінку – це коли людина надмірно привертає до себе увагу та ніби напрошується стати жертвою.
Присутні жінки поділились власним досвідом, зокрема, одна з учасниць розповіла, як у темному під’їзді її схопили і затулили рот, але їй вдалось вирватись і голосно закричати – нападник утік. З тих пір жінка більш свідомо ставиться до власної безпеки.

Оскільки питання самозахисту цікавлять багатьох громадян, такі теоретично-практичні заняття з патрульними відбуватимуться й надалі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні