Рада не змінила виборче законодавство

1
-5
Рада не змінила виборче законодавство
Верховна Рада України не підтримала внесення в порядок денний двох законопроектів, поданих Президентом. Відтак позачергові вибори відбудуться за старою виборчою системою: половина складу Ради обиратиметься за партійними списками, інша половина – в мажоритарних округах.

Про це стало відомо на позачерговому пленарному засіданні парламенту, скликаному на 22 травня головою Ради Андрієм Парубієм.

Позачергове засідання мало розглянути зміни до законів «Про вибори народних депутатів України» та «Про публічні закупівлі». Законопроекти подав Президент України Володимир Зеленський.

Перший із них мав змінити систему виборів на суто пропорційну за партійними списками. Причому Президент пропонував знизити прохідний бар'єр із 5%, як є нині, до 3%.

За внесення цього законопроекту в порядок денний проголосували 92 депутати замість 226, необхідних для ухвалення рішення.

Розгляд законопроекту про внесення змін до закону «Про публічні закупівлі» підтримали 127 депутатів.

Голова ВР Андрій Парубій закрив позачергове засідання парламенту.

Отже, позачергові вибори Верховної Ради України, призначені Указом Президента на 21 липня, відбудуться за старою виборчою системою. Як зазначив Парубій, організувати їх проведення можна і без змін до закону «Про публічні закупівлі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Розженуть теперішню раду,то нова позмінює все як захоче ЗЕ, і команда "пр" ,які заховалися в "опоблоці"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні