--> Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски

2
5
Винищувачі США перехопили російські бомбардувальники біля Аляски
Сили протиповітряної оборони США в районі Аляски здійснили перехоплення чотирьох російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, а також двох винищувачів Су-35, які наблизилися на небезпечну відстань до Сполучених Штатів і Канади.

Інцидент стався напередодні, повідомив у вівторок американський центральний телеканал CNN.

"Американські літаки F-22 Stealth перехопили в понеділок чотири російських бомбардувальники і два російських винищувачі Су-35 біля узбережжя Аляски", - зазначається в повідомленні із посиланням на Північноамериканське командування повітряно-космічної оборони (NORAD).

Зокрема, повідомляється, що російські стратегічні бомбардувальники увійшли до зони ідентифікації протиповітряної оборони, на відстані приблизно 200 миль (320 км) від західного узбережжя Аляски.

При цьому уточнюється, що перехоплення були зроблені двома окремими групами F-22, а система ранніх попереджень та управління E-3 забезпечила загальне спостереження за ситуацією.

"Російські бомбардувальники й винищувачі залишалися в міжнародному повітряному просторі, вони так і не ввійшли до суверенного повітряного простору Сполучених Штатів або Канади", - цитує телеканал повідомлення NORAD.

Російське міністерство оборони підтвердило інцидент у вівторок, заявивши, що бомбардувальники Ту-95 здійснили плановий політ над нейтральними водами Чукотки, Берингового і Охотського морів, а також уздовж західного узбережжя Аляски і північного узбережжя Алеутських островів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пощадіть це єдиний літак Росії і той для парадів на День Пбєдьі
Відповісти
Якщо єдиний то хай тримають його в музеї і не випендруються.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні