У Луцьку не покарали водійку, яка збила людину на тротуарі

2
-1
У Луцьку не покарали водійку, яка збила людину на тротуарі
Водійку «Peugeot», яка збила жінку у Луцьку на проспекті Грушевського на тротуарі, від чого та отримала численні переломи, не покарали.

Про це повідомляє ІА "Волинські новини" посилаючись на вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області.

ДТП сталась 15 травня 2017 року у Луцьку поблизу спорткомплексу СНУ (центрального басейну).

Обвинувачена, керуючи автомобілем «Peugeot 308», рухалась проспектом Грушевського у напрямку вулиці Привокзальної зі швидкістю 22 км/год. Здійснюючи маневр повороту на право – на територію, прилеглу до будинку, водійка проявила безпечність та неуважність, неправильно оцінила дорожню обстановку, не надала перевагу пішоходу, яка здійснювала рух тротуаром з права на ліво відносно руху автомобіля та здійснила наїзд на жінку. Внаслідок ДТП потерпіла отримала численні переломи.

Водійка «Peugeot» свою вину не визнала, розповівши суду, що їхала повільно, бо хотіла припаркуватися біля спорткомплексу СНУ, щоб забрати сина з басейну. Під'їхавши ближче, побачила, що немає місця для авто і вирішила заїхати у двір спорткомлексу, оскільки ворота були відчинені. Вона зазначила, що ніяких перешкод для здійснення даного маневру не було, тож переконавшись у безпечності, продовжила рух. Однак в цей час по тротуарі переходило двоє жінок, розмовляли та не звертали увагу на її авто. Здійснюючи маневр повороту, взяла більший радіус, з метою об`їзду припаркованого автомобіля та випадково наїхала і притиснула передньою лівою частиною транспортного засобу пішохода до стовпчика воріт.

Водійка наголосила, що дуже злякалась і почала зі всієї сили тиснути на гальма, однак автомобіль почало сунути, і він не зупинявся. Після цього її чоловік, який перебував разом з нею в автомобілі, виштовхнув її з-за керма та від'їхав назад, а вона пішла до потерпілої. Вважає, що зробила все можливе, що від неї залежало.

Незважаючи на невизнання вини, вона була доведена зібраними доказами, зокрема показами свідків. Варто зазначити, що потерпіла не отримувала жодної допомоги від обвинуваченої.

Таким чином, суд визнав водійку винною та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі двохсот п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень. Однак, на підставі Закону України «Про амністію в 2016 році» звільнив від призначеного покарання
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ось така безнаказаність і провокує до халатного відношення до ПДР,і ПБМ!
Відповісти
і хто судія ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні