Луцьку книгарню «Освіта» продавати заборонено, – апеляційний суд

5
-1
Луцьку книгарню «Освіта» продавати заборонено, – апеляційний суд
Північно-західний апеляційний господарський суд відхилив апеляцію Луцької міської ради і підтвердив заборону продажу книгарні «Освіта», що на проспекті Волі у Луцьку.

Про це інтернет-виданню «Волинь24» повідомила директор комунального підприємства «Освіта» Волинської обласної ради Оксана Грінченко.

Судове засідання у Північно-західному апеляційному господарському суді, що у Рівному, відбулося у вівторок, 21 травня. Суд вирішив апеляцію Луцької міської ради відхилити, а рішення Волинського господарського суду від 18 лютого 2019 року про заборону відчужувати приміщення «Освіти» залишив без змін.

Таким чином, скандальне рішення Луцької міської ради про продаж приміщення найстарішої луцької книгарні на проспекті Волі підлягає скасуванню.

Нагадаємо, приміщення у центрі Луцька, де розташована книгарня «Освіта», вирішили продати. Напередодні сесії Луцькради заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк підписав розпорядження про перенесення луцької книгарні «Освіта» на проспект Перемоги, 14.

Під час пленарного засідання сесії Луцької міської ради у серпні 2018 року 23 депутати проголосували за питання про приватизацію приміщення загальною площею 174,4 квадрати на проспекті Волі, 8 шляхом продажу на аукціоні.

«Освіту» хотіли переселити в будівлю на проспекті Перемоги, де нині розміщений департамент агропромислового розвитку ОДА. Згодом вирішили, що віддадуть частину першого поверху офісної будівлі на Винниченка, 67.

Тоді активістка Анастасія Хмарук на підтримку найстарішої книгарні міста почала збирати підписи. До протесту також долучилися письменники, журналісти і громадські активісти. Під час наступної сесії міської ради вони звернулися до влади з проханням зберегти «Освіту».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Завтра дитина запитає, чому я забрав у неї книжку, – депутат Яручик про «Освіту»

Пізніше прокуратура подала позов на Луцьку міську раду, посилаючись на Указ Президента, де йдеться, що книгарні виселяти з приміщень заборонено.

У понеділок, 18 лютого, Волинський господарський суд під головуванням судді Віталія Войцюховського вирішив, що відчужувати приміщення книгарні не можна.

Таке рішення ухвалили на підставі Закону України «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книгорозповсюдження, творчих спілок» заборонено відчуження приміщень, в яких перебувають книгарні й підприємства книгорозповсюдження, засновниками яких є органи державної влади, місцевого самоврядування, об'єднання громадян, трудові колективи, а також творчі спілки».

Луцька міська рада не погодилась з таким рішенням і подала апеляцію.

І ось 21 травня 2019 року Північно-західний апеляційний господарський суд, розташований у Рівному, апеляцію відхилив, а рішення Волинського господарського суду про заборону відчужувати приміщення «Освіти» залишив без змін.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце все нутро карпука романа, все продасть аби збагатися, згадайте де він був фігурантом по кримінальним справам, як він верещав, це політичне переслідування, а за цей час падло збагатився і продав всіх своїх соратників, а ви його дальше вибирайте в депутати
Відповісти
Суд за інтереси лучан. Корупція не пройшла.
Відповісти
А приміщення то тю-тю продане,отже тепер треба грошики повертати.А ініціаторам незаконного продажу незайве і "по шапці" добряче надавати,щоб на майбутнє руки не чухалися!
Відповісти
Продане приміщення книгарні "Планета", що по сусідству. А "Освіта" бореться за збереження. І на її боці - прокуратура й суд.
Відповісти
Чудова новина. Волинська ХВИЛЯ вітає невеличкий колектив книгарні на чолі з пані Оксаною з справедливим рішенням апеляційного суду.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні