Чи назвуть вулицю Луцька на честь Ревенка

1
-1
Чи назвуть вулицю Луцька на честь Ревенка
У Луцькраді вирішували, чи з’явиться в місті вулиця на честь очільника аматорської кіностудії «Волинь» Бориса Ревенка.

Про це стало відомо у вівторок, 21 травня, під час комісії міськради з перейменування вулиць Луцька.

До Луцькради надійшло звернення про найменування однієї з вулиць міста на честь Бориса Павловича Ревенка.

Голова комісії Микола Федік зазначив, що звернення підписали 100 людей, з них журналісти, громадські активісти та інші небайдужі лучани.

«Я думаю потрібно додати вулицю в базу для альтернативного найменування. Я думаю, потрібно знайти підходящу вулицю в Луцьку для найменування її на честь Ревенка», – зазначив Федік.

Довідка

Борис Павлович Ревенко народився 25 квітня 1937 р. в селі Журженці Лисенського району на Черкащині, де і пройшли його дитячі та юнацькі роки.

Загалом Борисом Ревенком знято біля трьохсот кінофільмів, п’ятдесят із яких стали лауреатами республіканських, всесоюзних і міжнародних конкурсів.

Найбільш відомими з-поміж них є фільми: «Світло витязя» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «В оселі чорного самітника» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «На відстані пострілу» (режисер Й. Струцюк, оператор Б. Ревенко), «Карпилівські вечорниці» (авторський фільм Б. Ревенка), «Відроджена земля» (авторський фільм про визволення болгарського народу від турецького іга, що знімався в Болгарії), «Чарівник із Луцька» (авторський фільм про творчість та долю скульптора Станіслава Сарцевича), «Щедрий вечір на Поліссі» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «На Купала я давала личко цілувати» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «Іордан п’є воду зі своєї криниці» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко), «Мистецьке прагнення душі, як Богом дана необхідність» (про вчителя малювання з Горохівського району Василя Парахіна), «Щоб хліб родив» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко), «Писанка мальована, з любов’ю подарована» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко), «Скарб сердець» (режисер О. Юрченко, оператор Б. Ревенко), «Пісенна звитяга Челбаської» (режисер В. Бєлов, оператор Б. Ревенко; фільм знятий на Кубані), «Цілитель воленьки, або рецепти мужності патріота» (режисер В. Герасимлюк, оператор Б. Ревенко) – переможець конкурсу українського інституту національної пам’яті.

Помер Борис Ревенко 4 червня 2015 року на 78 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сквер Ревенка - новенький, поруч із його рідною кіностудією "Волинь", там де колись квіти продавали, за "Перлинюю" - було б і доречно і по темі,назвати - і нічого не перейменовувати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні