«Я не прихильник того, щоб забирати»: Ігор Палиця про націоналізацію «Богдана»

1
10
«Я не прихильник того, щоб забирати»: Ігор Палиця про націоналізацію «Богдана»
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця висловився проти націоналізації крупних підприємств.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами у ефірі телеканалу "Аверс".

На запитання про те, як він ставиться до можливості націоналізувати корпорацію "Богдан", пов'язану з оточенням колишнього Президента України Петра Порошенка, Ігор Палиця відповів, що не є прихильником націоналізації.

"Якщо «Богдан» порушив закон, виграючи тендери, завищуючи ціни, розкрадаючи гроші, постачаючи неякісне обладнання – мають бути зроблені висновки правоохоронних органів, нараховані збитки, люди, які це робили, повинні понести кримінальну відповідальність, а підприємство, яке було у цьому замішене, понести фінансову відповідальність", - переконаний голова Волинської обласної ради.

Разом з тим Ігор Палиця вважає, що націоналізованим може бути підприємство тільки внаслідок процедури банкрутства, якщо у нього не вистачить коштів і майна щоб розрахуватися за збитки, завдані державі.

Окремо політик виділив природні монополії.

"У цивілізованих країнах монополіста або змушують продати частину бізнесу або націоналізовують ці активи. От в цій сфері потрібно якраз таки звертати увагу на те, хто чим володіє і яким чином він це надбав. А забрати бізнес у людини тільки через те, що він твій політичний опонент – шлях, звісно, можливий, але це не правильно", - вважає Ігор Палиця.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у нас почали збирати підписи з приводу цієї статті, керівництво автозаводу хоче звернутися до Палиці й висловити якесь своє "фе", залучившись підтримкою працівників. І підписують же! При цьому зарплату за березень дали 20 травня, чекаємо за квітень. Автобусний завод то хоч і ніяким боком до того недавнього скандалу з оборонкою, але ситуація виливається у підмочену репутацію для всіх. Слід зауважити, що в Луцьку є ремонтний завод машинобудівного профілю з державною формою власності: і зарплати більші, і графік виплат за законом, та і не чув, щоб від них переходили до нас, а от навпаки - буває.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні