--> Як цьогоріч оздоровлюватимуть дітей на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як цьогоріч оздоровлюватимуть дітей на Волині

0
3
Як цьогоріч оздоровлюватимуть дітей на Волині
Цього року на Волині у пришкільних таборах планують оздоровити понад тридцять тисяч дітей.

Про це стало відомо під час робочої наради з питань оздоровлення та відпочинку дітей, яку провела заступниця голови обласної державної адміністрації Світлана Мишковець, 17 травня 2019 року, – інформують на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка.

Першочергово оздоровлюватимуться діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Передбачається стовідсоткове охоплення оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, батьки яких загинули під час проведення антитерористичної операції. Також – майже 6 тис. дітей із багатодітних сімей, понад 3 тис. із малозабезпечених сімей, понад 1 тис. дітей з інвалідністю, майже 3 тис. дітей, які перебувають у медичних установах на диспансерному обліку, та інші категорії.

Директорка департаменту соціального захисту обласної державної адміністрації Оксана Гобод розповіла, що оздоровча кампанія в області розпочалася ще в лютому направленням на оздоровлення груп дітей пільгових категорій за путівками Міністерства соціальної політики України до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія» (м.Одеса) (4 групи – 110 осіб) та «Міжнародний дитячий центр «Артек» (4 групи – 122 дитини). До завершення року в зазначені дитячі центри буде направлено ще по 9 груп загальною кількістю понад 500 дітей.

Загалом оздоровлюватимуть дітей в 11 позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, в шкільних таборах з денним перебуванням тощо.

Окрім таборів відпочинку у літній канікулярний період активно впроваджуються альтернативні форми дозвілля дітей, а саме: мовні табори, гуртки за інтересами, туристичні походи, екскурсії тощо. Найвищий прогнозний показник з оздоровлення дітей в поточному році у Нововолинській міській раді (44,2%), Маневицькій райдержадміністрації, Колківській, Підгайцівській та Поромівській ОТГ.

Основна частина таборів з терміном перебування дітей 14 днів розпочне роботу в період з 27 травня до 01 червня 2019 року. А пріоритетними напрямами оздоровлення дітей цьогоріч залишається безпека їх перебування у дитячих таборах, безпека при перевезенні груп дітей на оздоровлення, надання школярам якісних оздоровчих послуг, у тому числі з харчування.

В місцях відпочинку та оздоровлення забезпечуватимуть охорона громадського порядку, буде організовано чергування та патрулювання працівників національної поліції.

Загалом на оздоровлення та відпочинок дітей планують використати майже 40 мільйонів гривень, у тому числі: з обласного бюджету – майже 22 млн. грн, із міських, районних бюджетів і бюджетів громад майже 18 млн. грн. та 1 млн. грн. позабюджетних коштів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні