Чому Волинь буде голосувати за Гройсмана

0
-7
Чому Волинь буде голосувати за Гройсмана
Уряд Володимира Гройсмана вже увійшов в історію України як уряд реформаторів, які взялися ламати укорінену, застарілу систему.

Рішучість, чітка стратегія та яскраві результати – це те, що здатне забезпечити команді нинішнього Прем’єра хороший результат на парламентських виборах.

Про наміри провести свою партію до Верховної Ради Володимир Гройсман вже оголосив. Експерти прогнозують високу підтримку його команді серед різних електоральних груп.


ПРЕМ’ЄР ІЗ НАЙВИЩИМ РЕЙТИНГОМ

Уряд Володимира Гройсмана наважився зрушити із «мертвого місця» радянські порядки, які досі панували в усіх найважливіших сферах життя українців: житлово-комунальному господарстві, освіті, медицині, соціальній сфері. Реформа децентралізації вперше за часи незалежності забезпечила достойні надходження в місцеві бюджети. Завдяки цьому вдалося відремонтувати тисячі кілометрів доріг місцевого значення, збудувати майже шість тисяч нових об’єктів: шкіл, садочків, амбулаторій, стадіонів…
Крім того, за плечима у Гройсмана позитивний політичний та господарський досвід у якості міського голови Вінниці. Вперше він став мером у віці 28 років, а на другий термін отримав рекордний відсоток підтримки – 77,8%.

Тепер, коли Володимир Гройсман оголосив про формування нової політичної сили, яка візьме участь у парламентських виборах, експерти вважають його шанси досить високими.

«Ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%», – зауважує політолог Олександр Радчук.

Парламентські вибори визначать не тільки, якою буде Верховна Рада. Створена в майбутній Раді більшість сформує Кабінет Міністрів. Для продовження реформ Володимиру Гройсману важливо не тільки провести свою команду до парламенту, а й здобути якомога більше мандатів. Адже справжні зміни в країні

можливо буде втілювати лише за умови злагодженої роботи уряду та парламенту, спільної підтримки та єдиної стратегії.


КОМАНДА З ІДЕОЛОГІЄЮ

Формуючи команду для парламентських виборів, Володимир Гройсман визначив два пріоритети: згуртувати результативних людей зі здоровими думками та створити політичну партію, яка буде працювати «не під вибори».

«Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти», – розповідав Володимир Гройсман.

Експерти вважають, що у Володимира Гройсмана та його політичної сили буде кілька груп підтримки. По-перше, це – активні і прогресивні люди, які оцінили позитивні зрушення від роботи нинішнього уряду. По-друге, проголосує чимало поміркованих виборців, які підтримають компетентність та стабільність Гройсмана і не підуть на повідку у дешевого популізму інших кандидатів.

БІЛЬШЕ, НІЖ В ПРЕЗИДЕНТА

Волинські політологи теж позитивно оцінюють шанси Володимира Гройсмана провести до парламенту свою політичну силу.

«Якщо зважати на публікації у ЗМІ, на поведінку самого Прем’єр-міністра, можна стверджувати, що у нього є певний рівень довіри українців і партія, яку він поведе на вибори, має шанси отримати представництво у Верховній Раді. Реально були проведені реформи, і зараз завдання перед командою Гройсмана – донести цю інформацію до людей, показати, як реформи вплинули на життя простих українців», – політолог Михайло Наход.

Політику, який тривалий час провів на головній арені країні, займав дві ключові посади – був головою Верховної Ради та Прем’єр-міністром в складний час, надзвичайно важко не заробити «шлейфу» негативу. Проте Володимиру Гройсману це вдалося.

«Гройсман – зважений політик, вміє тримати обличчя. Пригадати хоча б засідання Кабіміну, на яке прийшов Олег Ляшко і намагався спровокувати Прем’єра. І в результаті сам кричав: «Що це за цирк?», а Гройман зберігав спокій. Ще один великий плюс – у нього немає зверхності до людей. Мабуть, це результат того, що він був тривалий час міським головою, і відповідно – багато спілкувався з людьми, чув про різні проблеми. Усе це сформувало позитивне ставлення українців загалом та волинян зокрема», – розповідає політолог Олександр Новосад.

Валентина ЗАДОРОЖНА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні