На кожній п’ятій компанії у Польщі працюють українці

0
-3
На кожній п’ятій компанії у Польщі працюють українці
Кожна п’ята компанія у Польщі співпрацює з українцями.

Про це пише польське агентство Bloomberg, – передає Економічна Правда.

Кількість іноземців, зареєстрованих у Польщі, за останні п'ять років збільшилася більш ніж у п'ять разів. Це зняло напругу з ринку праці, який страждав через рекордну нестачу працівників.

Дві третини з більш ніж 600 тисяч іноземців, які сплачують внески до Офісу соціального забезпечення, походять з України.

Ця кількість зростала з кожним роком, не дивлячись на занепокоєння, що українці можуть поїхати з Польщі до більш багатих країн єврозони після того, як ЄС полегшив для них процес перетину кордону.

За методологією ЄС, безробіття в Польщі знаходиться на рекордно низькому рівні – 3,8%, а з 2017 року економічне зростання коливається приблизно на позначці в 5%.

Після вступу Польщі до ЄС у 2014 році, з країни за кордон виїхало понад 2 млн осіб, але наразі кожна п’ята польська компанія працює з українцями, повідомили агентству у фірмі, яка займається підбором персоналу.

Наразі близько 1,5 млн українців працюють в країні з населенням в 38 млн осіб.

Про такі негативні тенденції на ринку праці експерти попереджали ще кілька років тому. Як зазначалося, "основна маса роботодавців не усвідомлює, який провал їх очікує через кілька років на українському ринку праці".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні