Судитимуть волинянина за те, що виловлював рибу сітками

0
-3
Судитимуть волинянина за те, що виловлював рибу сітками
На Камінь-Каширщині судитимуть місцевого жителя, який виловлював рибу сітками попри заборону.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

11 травня рибоохоронний патруль здійснив спільний рибоохоронний рейд з громадськими інспекторами та працівниками Камінь-Каширського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

Патрулювання було проведено на території водних об’єктів Камінь-Каширського району. Було зафіксовано сім порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, на озері Сірче було викрито мешканця села Добре, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – двома риболовецькими сітками.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та поліції громадянину не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На громадянина складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Знаряддя лову вилучено. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності.

Пізніше, на озері Святе рейдова група виявила двох громадян, що здійснювали вилов риби з перевищенням кількості гачків на одного рибалку. На озері Озюрко, поблизу міста Камінь-Каширський було зафіксовано чотири аналогічних порушення.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП щодо перевищення кількості знарядь лову на одного рибалку. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 34 до 170 грн.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства рибпатрульними було проведено масово-роз’яснювальну роботу серед рибалок щодо дотримання Правил любительського і спортивного рибальства.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Нагадаємо, в області триває нерестова заборона. Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволений вилов однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега за межами нерестовищ. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу лову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні