--> Актори волинського театру підкорили київську сцену | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Актори волинського театру підкорили київську сцену

0
10
Актори волинського театру підкорили київську сцену
У Києві з 10 по 13 травня тривав третій фестиваль Українського аматорського театру «День театру». Подія зібрала більше тисячі яскравих, талановитих, відданих театральному мистецтву людей.

Про це повідомляє КовельPost.

На професійній сцені виступали дитячі, юнацькі, шкільні, студентські та аматорські театральні колективи. Усього - 95 самодіяльних театрів з 40 міст України.

За три дні Київ побачив 115 вистав. Волинь представляли два колективи з Луцька та Ковельський аматорський експериментальний театр-студія «10 ряд 10 місце» (режисер-постановник - Альона Малюга-Мельникова).

Постановки відбувалися одночасно на шести театральних майданчиках столиці. Ковельчанам випала честь виступати на сцені Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. Столичному глядачеві показали виставу-диптих за мотивами історичних романів відомої української письменниці та поетеси Ліни Костенко - «Берестечко» та «Маруся Чурай» під назвою «Несказане лишилось несказанним…».

За чудову постановку твору ковельчан відзначили Дипломом фестивалю у номінації «За сценографічне рішення вистави».

А під час урочистого закриття фестивалю та нагородження учасників, яке пройшло у Колонній залі Київської міської державної адміністрації, ковельський театр вкотре зірвав бурхливі овації присутніх, які достойно оцінили «Легенду про Ковель» - театралізоване дійство, створене у стилі середньовічного перфомансу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні