Лучани просять заборонити гучномовці в одному з місцевих храмів

0
10
Лучани просять заборонити гучномовці в одному з місцевих храмів
У Луцьку місцеві мешканці просять заборонити використання гучномовців у Храмі Всіх Святих Землі Волинської.

Відповідну петицію зареєструвала Наталія Шевчук на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

"Згідно із Законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" громадяни мають право на безпечні для здоров'я та життя побут, відпочинок і навколишнє середовище. Стаття 24 цього Закону зобов'язує підприємства, установи та організації вживати заходів з недопущення перевищення рівнів шуму на так званих захищених об'єктах, в число яких входять житлові будинки та прибудинкові території", – йдеться у петиції.

Як зазначила Наталія Шевчук, допустимий рівень шуму встановлюється санітарними нормами і залежить від території і часу доби. В середньому для житлових будинків рівень шуму не повинен перевищувати 45-60 дБ (рівень шуму можуть виміряти органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, до яких треба звертатися із заявою).

Цей же закон забороняє біля житлових будинків і прибудинкових територій гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму у час із 22:00 до 8:00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні