Служба зовнішньої розвідки розсекретила майже 350 матеріалів про УНР

0
4
Служба зовнішньої розвідки розсекретила майже 350 матеріалів про УНР
Галузевий державний архів Служби зовнішньої розвідки України розсекретив майже 350 архівних документів про діяльність Української Народної Республіки (УНР).

Окрім оригіналів та копій документів УНР того часу, серед розсекречених є дипломатичні і фінансові папери, накази, резолюції, відозви, статути, листи та фотографії, передає радіо Свобода.

Матеріали розповідають про нормативно-правову діяльність УНР, дипломатичні зусилля її уряду на міжнародній арені, тогочасних лідерів українських державних утворень, діяльність еміграційного уряду УНР, заходи з відновлення козацтва в Україні. Також низка документів стосується вбивства Симона Петлюри.

«Документи іноземного та контррозвідувального відділів державного політичного управління УРСР 1919–1936 років взято з архівних справ, що перебувають на зберіганні в Галузевому державному архіві Служби зовнішньої розвідки України, дотепер вони були малодоступні для широкого загалу», – зазначають у відомстві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні