Загадка для науки: волинянин не спить півжиття

1
-3
Загадка для науки: волинянин не спить півжиття
Житель Каменя-Каширського Федір Нестерчук більше 30-ти років страждає безсонням.

Про це йдеться на сторінках газети "Вісник".

Його феномен досліджували українські та закордонні спеціалісти. Федора Микитовича запрошували на телебачення, а режисерка зі Швейцарії, яка знімала науково-популярні стрічки про людей, що страждають від безсоння в Індонезії, Китаї та Індії, додала до свого доробку стрічку про українського унікума.

Журналісти дізналися, як почувається чоловік нині і чи змінилося його життя впродовж останніх років.

"Півтора року поспіль спав по 4 години, а з нового року знову почався збій. Втім, це не заважає жити повноцінно: приділяти увагу родині, клопотатися по господарству, цікавитися, що відбувається в країні та світі", – каже Федір Нестерчук.

У 40 років він захворів на радикуліт так, що не міг підвестися з ліжка. Тоді й пожалівся лікарям: тривалий час не спить, вночі дивиться телевізор, слухає радіо, перечитав сотні книг. Намагався позбутися своєї шкідливої звички за допомогою п'явок, голковколювання, заварював заспокійливі та снодійні трави, використовував продукти бджільництва – не допомагало.

Стан здоров'я пана Федора досліджували не лише волинські медики, а й найкращі спеціалісти Московського університету імені Сеченова. У чоловіка не виявили ніяких відхилень, тому медикаментозного лікування йому не призначали. Пізніше унікальним випадком зацікавилися спеціалісти з Японії, та єдине, що вдалося їм – підтвердити, що у сні волинянина відсутня глибока фаза.

Як при такому, здавалося б, неповноцінному нічному відпочинку Федору Нестерчуку вдається вести активний спосіб життя і не відчувати втоми, доводилося лише дивуватися.

Вченні стверджують: якщо занадто рано вставати і пізно лягати, то організм звикає до нетривалого сну. Саме такого ритму через свій спосіб життя дотримувався Федір Микитович, чим також можна пояснити його феномен. Втім, це лише здогадки. А нині він у настрої, сповнений сил та енергії і залишається загадкою для науки.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут ніякої сенсації не існує. Можливо, чоловік хоче, щоб про нього знали? Щоб він став піддослідною собачкою вченого Сєченова? Таких людей в такому віці відсотків 80%. Я теж до них належу. Лягаю спати о 21.00. Сплю до першої години ночі, потім три години валяюсь в ліжку і встаю о 4.00. Година збору, гігієна, сніданок і їду працювати на дачу. Інтенсивно працюю до десятої, одинадцятої години, повертаюсь додому і займаюсь тією роботою, яка мені приносить дохід для життя (праця інтелектуальна). Вдень можу прилягти на 30-40 хвилин - це суттєво знімає фізичну втому. Можна після обіду 40-50 г віскі чи коньяку, тільки не зловживати!!!. Головне тут - фізичне навантаження, але в міру. Якщо воно відсутнє, а присутні диван, пляшка пива і "ящик для ідіота", то можна взагалі втратити сон. І просто дрімати. Такий стиль життя в мене уже 32 роки. І не їду на телебачення в Швейцарію, не корчу з себе "унікума", не звертаюсь до спеців з університету Сєченова. Людям і цьому "хворому" немає чим зайнятись, тому вони разом вирішили з мухи роздути слона. Підійдіть на вулиці до будь-якої людини похилого віку і розпитайте в неї про її сон. Ви впізнаєте чергового "федорчука". Ларчик просто відкривається.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні