У Британії між пабом та супермаркетом знайшли могилу з артефактами

0
0
У Британії між пабом та супермаркетом знайшли могилу з артефактами
У Великій Британії знайшли поховання брата англосаксонського короля Себерта.

Поховальну камеру датують 580-605 роками нашої ери, повідомляє Daily Mail. Про це пише gazeta.ua.

Її виявили на узбіччі дороги між пабом та супермаркетом. Дослідники назвали її британським еквівалентом гробниці фараона Тутанхамона. Вона добре збереглась.

Всередині камери знайшли 40 артефактів. Дослідники вважають, що вони належали принцу Ессекса. У цей час в Англії з'являються англосаксонські королівства з окремими королівськими родинами в різних частинах країни.

Від тіла принца залишились частини зубної емалі. Фрагменти показують, що він був старше шести років. Два хрестика із золотої фольги, які швидше за все були покладені на очі, золота пряжка для ременя і пряжка для взуття говорять про те, що він був чоловіком або підлітком зростом близько 175 см.

У похованні знайшли залишки струнного музичного інструменту - ліри і розписну дерев'яну коробку 1400-річної давності з прикрасами. На них зображені сходи і риб'ячі луски. У гробниці лежали меч, щит, золота пряжка і прапор східного Середземномор'я з місця християнського паломництва. Це могли бути подарунки з за-кордону.

Місце поховання археологи знайшли у 2003 році, коли робітники розширювали дорогу. Експерти витратили 15 років на розкопки камери і вивчення артефактів.
Теги: історія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні