--> Лучанин став срібним призером Чемпіонату Європи з джиу-джитсу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанин став срібним призером Чемпіонату Європи з джиу-джитсу

0
3
Лучанин став срібним призером Чемпіонату Європи з джиу-джитсу
Головний тренер спортивного клубу GARDA та спортсмен Михайло Савчук привіз до рідного Луцька срібло із Чемпіонату Європи із бразильського джиу-джитсу (Master International Jiu-Jitsu Championship EUROPE 2019). Масштабні змагання відбулися 4 травня 2019 року у Барселоні, Іспанія.

Master International Jiu-Jitsu Championship EUROPE 2019 – це чи не найбільший Чемпіонат на території Європи, організований Міжнародною федерацією бразильського джиу-джитсу (IBJJF), - передає ІА Конкурент.

У чемпіонаті брали участь спортсмени з усього світу. Загалом захід зібрав кілька тисяч учасників. З України було близько 10-ти. Чемпіонат був призначений для спортсменів, які займаються джиу-джитсу тривалий час і вік яких сягнув позначки 30 (мають статус «master»).

Аби гідно виступити на цих змаганнях, Михайло настирливо тренувався із початку року. Підготовка була виснажлива й пророблялася у чотирьох напрямах: фізичний, тактичний, психологічний і технічний. Не менш важко було й отримати можливість виступати на таких змаганнях.

Михайло Савчук зазначає: "Чемпіонат є відкритим для усіх спортсменів. Втім, щоб мати право виступити там, необхідно мати хоча б якийсь пояс. Також необхідно мати рекомендацію від авторитетної для IBJJF організації із бразильського джиу-джитсу, від якої за фактом спортсмен і виступатиме".

Так, тренер клубу GARDA виступав на Чемпіонаті від організації «BJJ A-FORCE Academy» за підтримки свого наставника Andre Tim Monteiro. Ще однією умовою є членство у Міжнародній федерації бразильського джиу-джитсу (IBJJF) та справна сплата членських внесків.

Важливо зазначити, що участь у змаганнях відбувається за власний рахунок спортсмена. Михайлу ж це вдалося завдяки підтримці компанії «WEST AUTO HUB» та Олексію Шмігелю.

Як же луцький спортсмен став срібним призером чемпіонату Європи?

Загалом Михайло Савчук провів три сутички. Перша була із американцем Miсhael P Field, яку Михайло виграв по балах. Півфінальну сутичку з іспанцем Ludovic Beltran Murillo Михайло виграв достроково задушливим прийомом. Фінальну сутичку Михайло програв росіянину, представнику Австрії Віктору Павлову. У результаті він став срібним призером Чемпіонату Європи у категорії: сині пояси, до 88 кілограмів, Gi (в кімоно).

«Це мій дебют на чемпіонаті такого рівня. Попри бажання виграти золото, я не можу сказати, що виступив погано. До чемпіонату я відпрацьовував багато тактичних ходів у бою. І я дуже радий, що мені вдалося застосувати їх доволі успішно під час сутичок. Участь у цих змаганнях для мене – це підтвердження свого спортивного статусу, своєї компетенції, свого рівня. Також це отримання досвіду, адже тут стикаються люди різних стилів боротьби. Я приїхав додому втомлений, але вмотивований. Тепер розпочинаю підготовку до Чемпіонату Європи у 2020 році. Також мене не покидає амбіція представити Україну на Чемпіонаті світу», – ділиться враженнями Михайло Савчук.

«І ще одне. Коли ми говоримо про бразильське джиу-джитсу або грепплiнг – у голові 99,9% людей виникає типовий асоціативний ряд: больові та задушливі прийоми, робота у позиціях, вихід з положень, робота у захваті, рішучі дії задля перемоги, продумана тактика і непередбачувані технічні комбо... Одне слово – боротьба в найкращих своїх аспектах. І в цей момент ти розумієш, що насправді це те, що нас об’єднує усіх – єдине розуміння і любов до цих видів спорту. Тому виходить так, що в умовах цієї здорової конкуренції та протистояння нас щось об'єднує, незважаючи на нашу територіальну, релігійну, політичну та соціальну приналежність.
У результаті я багато з ким познайомився, з кимось обмінявся інформацією, з деким домовився про співпрацю. Проте здебільшого ми просто розповідали один одному про себе, свої країни та свої спортивні клуби. Що тут скажеш? Як не парадоксально це звучить: конкуренція і боротьба між людьми на татамі перетворилася в об'єднання та співпрацю між ними у житті», – розповів лідер клубу GARDA.


Теги: луцьк, спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні