День перемоги чи День пам’яті? ОПИТУВАННЯ

0
9
День перемоги чи День пам’яті? ОПИТУВАННЯ
Близько 40 відсотків волинян вважає, що в Україні й надалі треба святкувати День Перемоги. Водночас майже стільки ж за те, щоб відзначати 8 травня День пам'яті і примирення, як у всьому світі, а радянське свято перемоги 9 травня скасувати.

Такі підсумки опитування, яке тиждень тривало на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Напередодні 74-ї річниці капітуляції нацистської Німеччини ми запитали читачів: «Чи потрібно відзначати 9 травня?»

39 відсотків однозначно відповіли: «Так». З них 15% (57 учасників голосування) вважають, що це велике свято – День Перемоги, а 24% (91 респондент) обрали варіант відповіді: «Це наша історія, і цуратися її не треба».

Водночас така сама кількість читачів (39 відсотків) проти святкування 9 травня. З них 124 учасники опитування (33%) вважають за краще відзначати 8 травня – День пам'яті і примирення, як у всьому світі. Ще 17 читачів (4%) за те, щоб взагалі заборонити «Дєнь пабєди» як елемент російської пропаганди. А 9 респондентів (2%) поділяють думку, що святкування 9 травня – це пережиток радянського минулого, святкувати його не варто, а вихідний треба скасувати.

Значна частина (71 учасник опитування – 19%) наших читачів вважають, що варто відзначати і 8 травня – День пам’яті та примирення, і 9 травня – День Перемоги.

А 9 респондентів (2%) вбачають у дні 9 травня ще один вихідний, тож не проти, щоб він залишився в календарі.

Загалом в опитуванні взяли участь 378 людей.

Наголошуємо, що опитування не є соціологічним дослідженням, а лише відображає думку читачів інтернет-видання «Волинь 24».

Тим часом на сайті «Волинь24» стартувало нове опитування. Читачам пропонуємо дати відповідь на запитання: «Якби вибори до Верховної Ради відбувалися найближчої неділі, за яку партію ви би проголосували». Проголосувати можна на головній сторінці видання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні