--> На Волині люди крадуть газ | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині люди крадуть газ

1
1
На Волині люди крадуть газ
Фахівці «Волиньгазу» цьогоріч зафіксували понад 120 випадків самовільного відновлення газопостачання в боржників та понад 90 випадків втручання в роботу лічильників газу.

За фактами незаконного використання енергоресурсу крадії мають оплатити понад 2 млн грн нарахованих збитків, – повідомила IA ZIK фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою «Волиньгазу» Оксана Швець.

Одним із видів порушень, внаслідок яких здійснюється донарахування об’ємів природного газу або зміна режиму нарахування, є  самовільне відновлення газопостачання. Тобто, якщо споживач самовільно відновлює газопостачання, навіть у разі погашення заборгованості або після усунення будь-якого порушення, компанія «Волиньгаз» змушена здійснити повторне припинення газопостачання механічним методом (відрізка). А також здійснити нарахування за граничними об’ємами споживання, навіть за наявності індивідуального лічильника газу.

«Споживачам, які втручаються в роботу лічильника газу для зменшення показань до сплати нараховується вартість експертизи, монтажу та демонтажу приладу обліку. Також вони зобов’язані купити лічильник газу за власний кошт, який у середньому коштує близько 4 тис. грн. Цього року газовики виявили махінацій з лічильниками на 30% більше ніж у 2018 році», – зазначив комерційний директор «Волиньгазу» Андрій Карпомиз.

Експертизи газових лічильників споживачів проводяться за участю представників служб ПАТ «Волиньгаз», державного підприємства «Волиньстандартметрологія» та споживачів. У разі відсутності запрошеного власника лічильника газу в зазначений день, експертизу приладу обліку газу комісія проводить без його присутності.

Якщо втручання в роботу лічильника комісією не підтверджено, вартість експертизи не нараховується до сплати споживачу. Оплата збитків за несанкціоноване використання газу та вартість експертизи лічильника здійснюється тільки за підтвердження факту крадіжки газу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди крадуть газ, а волиньгаз дурить людей з цінами на газ. Винні у всьому чомусь люди?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні