Це був не хабар, а гонорар, – рада адвокатів Волині про затримання колеги

1
5
Це був не хабар, а гонорар, – рада адвокатів Волині про затримання колеги
Рада адвокатів Волинської області стверджує, що інформацію щодо затримання їхнього колеги на хабарі та щодо вчинення шахрайських дій адвокатом, подали неправильно.

Заяву Рада адвокатів Волині опублікувала у "Фейсбуці".

У повідомленні йдеться, що 6 травня 2019 року близько 16 години під час отримання адвокатом гонорару в приміщенні свого офісу від клієнта у відповідності до договору про надання правової допомоги та угоди про виплату гонорару, працівники поліції без дозволу адвоката проникли на територію його офісу з метою проведення огляду місця події на предмет виявлення неправомірної вигоди, яку ніби то отримав адвокат.

Після вилучення у адвоката коштів, які були внесені клієнтом, як гонорар по справі, мобільного телефону, паспорта та посвідчення адвоката, адвоката було доставлено у Луцький відділ поліції в кабінет слідчого СВ Луцького ВП.

Притім, при проведенні слідчої дії не була надана ухвала слідчого судді про надання дозволу на її проведення, не був допущенний адвокат для захисту особи, відносно якої ця слідча дія проводилася, фактично було здійснено незаконне затримання адвоката.

Адвокати пояснюють, що з обставин проведенння слідчої дії щодо адвоката, вбачаються порушення норм закону, які істотно порушують права та основоположні свободи людини, професійні права адвоката та гарантії адвокатської діяльності.

З приводу цих порушень Радою адвокатів Волинської області направлено заяву (повідомлення) в Територіальне управління Державного бюро розслідування, прокурору Волинської області.

Крім того, в засобах масової нформації 7 травня з’явилося повідомлення прес-служби прокуратури Волині про те, що "адвоката на Волині підозрюють у шахрайстві та підробленні й використанні підроблених документів".

"Особа, про яку йдеться в повідомленні дійсно отримувала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю. Однак, відомості до Єдиного реєстру адвокатів України не вносила; будь-яка інформація щодо заняття адвокатською діяльністю цією особою в Раді адвокатів Волинської області відсутня", – йдеться у заяві.

Разом з тим, рада адвокатів повідомляє, що особа до отримання свідоцтва тривалий період працювала в правоохоронних органах міста Луцька, була слідчим. А досудове розслідування по кримінальному провадженню, в якому лише 07.05.2019 році оголошена підозра, вказаній в повідомленні особі, триває з 2016 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ,цілу раду адвокатів буде важко "переперти", тут так звана "цехова солідарність".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні