У Рожищі вшанували героїв Другої світової війни

0
10
 У Рожищі вшанували героїв Другої світової війни
8 травня у Рожищі відбулася панахида до Дня пам’яті й примирення.

Захід відбувся біля Обеліска слави воїнам Другої світової війни.

Участь у пам’ятному віче взяли керівники міста та району, працівники держустанов, учні шкіл міста та небайдужі рожищани.

«Сьогодні важливо нагадати про непересічну роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки», – промовила ведуча Наталія Марценюк.

«Майже сім мільйонів солдатів у семи арміях – такий фронт виставила Україна в боротьбі проти нацизму. 8 травня 1945 року набув чинності Акт про капітуляцію Німеччини. Ця дата дає можливість оцінити внесок Українського народу в перебіг і завершення Другої світової війни, підсумувати її масштабні спустошливі наслідки для України, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні», - додала ведуча.

Вона закликала рожищан пам'ятати ті кроваві роки, аби не померкла жодна героїчна сторінка історії нашого народу проти нацизму, аби був вічним подвиг воїнів Другої світової війни.

Згодом панахиду за жертвами війни відслужив благочинний Рожищенської округи УПЦ КП, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Рожище Василь Шняк. Він разом з усіма присутніми спільною молитвою вшанував пам’ять полеглих.

Після панахиди присутні поклали квіти до Обеліска слави.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні