На Волині жінка звинувачує медиків у смерті чоловіка

0
0
На Волині жінка звинувачує медиків у смерті чоловіка
Ковельчанка звинувачує лікарів у смерті свого чоловіка.

Про це повідомляє "Район.Ковель".

До міського відділу поліції звернулася ковельчанка із заявою про те, що медичні працівники Ковельського МТМО неналежно виконали свої професійні обов’язки, і це, за словами жінки, спричинило смерть її чоловіка.

Відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12019030110000574 і розпочато слідство за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 140 КК України.

Під час слідства встановлено, що покійний хворів з жовтня 2018 року. До нього систематично викликався сімейний лікар, який вів амбулаторну картку, де зафіксовані всі скарги хворого та лікування, яке він утримував від медичного працівника.

З метою проведення комісійної судової медичної експертизи суд ухвалив надати поліції дозвіл на виїмку амбулаторної картки, яка знаходиться у Ковельському МТМО.

В ході проведення досудового розслідування з’ясувалося, що відносно покійного у провадженні Ковельського міськрайонного суду перебуває кримінальне провадження за 2017 рік, в якому є довідка про стан його здоров’я. Судовою ухвалою слідству дозволено ознайомитися з даним документом.

Санкція ч. 1 ст. 140 КК України (Невиконання чи неналежне виконання медичним або фармацевтичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, якщо це спричинило тяжкі наслідки для хворого) передбачає позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні