Лучанин облаштував у підвалі житлового будинку підпільний алкоцех

0
4
Лучанин облаштував у підвалі житлового будинку підпільний алкоцех
Податкова міліція Волині у Луцьку ліквідувала підпільний цех з
виготовлення горілчаного фальсифікату.

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

В ході проведення операції «Акциз-2019» співробітниками податкової
міліції Волині під процесуальним керівництвом прокуратури області
припинено діяльність нелегального виробництва горілчаного сурогату в місті Луцьку. Цех для виготовлення фальсифікату лучанин облаштував в
підвальному приміщенні свого житлового будинку.

В ході досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст. 199 та ч.1 ст. 204 Кримінального кодексу України встановлено, що в обласному центрі функціонує підпільний цех, в якому здійснюється незаконне кустарне виготовлення алкогольних напоїв під виглядом відомих торгових марок.

Весь цикл незаконного виробництва, що здійснювалося у вкрай неприйнятних санітарних умовах, співробітники оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області документально зафіксували в ході проведення огляду вказаного підвального приміщення.

Ба більше, під час огляду правоохоронці застали на «гарячому» одну з осіб причетних до виготовлення фальсифікату.

Самого ж організатора виявили у місті Володимирі-Волинському, який саме транспортував з метою збуту значну партію незаконно виготовлених горілчаних виробів. За попередньою інформацією встановлено, що лучанин реалізовував власно виготовлений фальсифікат в роздрібній торгівельній мережі міста.

В результаті проведення заходів вилучено 700 літрів рідини з характерним запахом спирту, майже 2000 пляшок готової горілчаної продукції, марки акцизного податку з явними ознаками підробки, 500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка, порожні скляні пляшки з наклейками відомих виробників, корки, пластикову тару, шланги, лійки спиртометри, що використовувались в ході здійснення протиправної діяльності.

Крім того, вилучено вантажний транспортний засіб, який використовували для незаконного транспортування та розповсюдження фальсифікату.

Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить понад 600 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання про призначення судових експертиз та
притягнення винних до відповідальності.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні