--> Відомі українці закликали Раду ухвалити «мовний» закон | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомі українці закликали Раду ухвалити «мовний» закон

7
2
Відомі українці закликали Раду ухвалити «мовний» закон
Митці, літератори, видавці, музиканти, волонтери, військові, державні та церковні діячі звернулися до депутатів ВР із закликом ухвалити історичне рішення – прийняти закон про державну мову.

Про це йдеться на офіційному каналі громадського законопроекту “Про забезпечення функціонування української мови як державної” (№5670-д).

Серед тих, хто підтримує “мовний" закон, - Патріарх Філарет, дипломат Володимир Василенко, Герой України Ігор Гордійчук, письменники Іван Малкович та Оксана Забужко, художник Лесь Подерв’янський, музиканти Олег Скрипка, Сергій Фоменко, Тарас Компаніченко, сестри Тельнюк, Анжеліка Рудницька, актори Ірма Вітовська-Ванца, Ахтем Сеітаблаєв, Наталія Сумська, голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, міністр культури Євген Нищук, віце-прем’єр-міністри Павло Розенко та В’ячеслав Кириленко, головний редактор газети “День” Лариса Івшина, ветеран війни, письменник Валерій Ананьєв, доброволець-медик Яна Зінкевич, доброволець АТО, волонтер Родіон Шовкошитний, телеведучі Віталій Гайдукевич та Роман Скрипін.

У своїх відеозверненнях вони пояснили, чому необхідно ухвалити закон про державну мову.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То відомі порохоботи...
Відповісти
хохол сиди и кушай сало, тебя позовут
Відповісти
На Волині укропи випробували свої методи тепер це буде уся Україна.
Готуйте бовдури у вишиванках вазелін блазні ідуть
Відповісти
Як це епічно! :) Всі хто голосував за Порошенка :) А вас трохи більше 10% !!! Так що почекайте трохи!
Відповісти
Хохлы вылезете через 5 лет у вишиванках, а сейчас у в поле буряк садить и укроп нюхать
Відповісти
Знову країну розхитують!!! Хто з вищеперелічених живе далі на Схід від Києва?! От є над чим задуматись. Ці хочуть рвати Україну на шматки! В'ятровичи, Кириленки, Нищуки... це саме ті, хто хоче українців через коліно!!!
Відповісти
Цей закон для України,кому не подобається"скатертиною доріжка"Кожна країна має державну мову,і має право вимагати знання державної мови від своїх громадяни!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні