--> На Волині зловили рибних браконьєрів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині зловили рибних браконьєрів

0
0
На Волині зловили рибних браконьєрів
Інспекторами Волинського рибоохоронного патруля було викрито 31 порушення природоохоронного законодавства за тиждень.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«Загалом, у порушників вилучено 19, 9 кг водних біоресурсів та 21 од. заборонених знарядь лову (сітні). Накладено штрафів на суму 884 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 11 086 грн», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

18 квітня Волинський рибоохоронний патруль спільно з громадськими інспекторами та представниками Луцького прикордонного загону зафіксували грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на оз. Волянське Ратнівського району. Було затримано порушника, який на човні здійснював вилов риби забороненими знаряддями лову – чотирма сітками. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони та прикордонників громадянину не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

Наступного дня, 19 квітня рибпатруль здійснив рибоохоронний рейд на оз. Біле Старовижівського району Волинської області. Так, було затримано двох громадян, які здійснювали незаконний вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову. За допомогою трьох сіток порушники виловили 3, 5 кг риби, а саме: плітка – 91 екз., окунь – 3 екз., щука – 3 екз. Збитки, завдані водним біоресурсам, складають 8 806 грн.

20 квітня близько 5 години ранку інспектори рибоохоронного патруля викрили порушників, які здійснювали вилов риби з гумового човна. У них було виявлено та вилучено три риболовецькі сітки. Громадяни рибалили на території оз. Піщанське, у с. Піща Шацького району Волинської області, що знаходиться у межах Шацького національного природного парку. У сітках браконьєрів знаходилось така риба: карась сріблястий – 76 екз. Загальна вага незаконно добутих біоресурсів склала 14 кг. Завдано збитків на суму 2 280 грн.

На осіб оформлено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 с. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до районних судів для притягнення правопорушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні