У Маневицькому районі люди з інвалідністю можуть скористатися «соціальним таксі»

0
1
У Маневицькому районі люди з інвалідністю можуть скористатися «соціальним таксі»
У Прилісненській громаді Маневицького району люди з інвалідністю можуть скористатися «Соціальним таксі».

Спеціально обладнаним автомобілем людей безплатно возять на лікування та реабілітацію до обласного центру, - розповів Суспільному заступник голови громади Олексій Гнатюк.

За його словами, автомобіль придбали за державні кошти, обслуговують його за гроші із сільського бюджету.

Валентина Гаврилюк - родом із Закарпаття, на Волинь переїхала давно, нині пенсіонерка мешкає в Прилісному. Вона - одна з перших скористалася послугами «соціального таксі», яке запрацювало в Прилісненській громаді.

Розповіла, що лютому їй зробили операцію із заміни суглобу в обласній лікарні, аби доїхати до Луцька, наймала машину. На реабілітацію до обласного медзакладу два тижні тому їздила «соціальним таксі».

«Мене машина завезла туди безкоштовно, я побула 10 днів, приїхала машина і завезла мене назад, я дуже задоволена. Як я їхала на операцію, то дуже важко було, ми підмощували в машині, щоб нога була витягнута, а в тій машині дуже добре!» - зазначила вона.

«Соціальне таксі перше в області, минулого року уряд започаткував програму по підтримці громад і міських рад по соціальному таксі, було 28 автомобілів. Ми виграли, від Волині були одні», - розповів Олексій Гнатюк, заступник голови Прилісненської ОТГ.

Скористатися послугами «соціального таксі» можуть люди з порушенням опорно-рухового апарату, таких в громаді 35, - каже Олексій Гнатюк.

Водій «соціального таксі» Володимир Музичук показав, як працює обладнання для людей на «візках».

«В обласну лікарню возили, в онкодиспансер, тут по місті привозили інвалідів в сільську раду, в амбулаторію. Їде добре і зручно», - розповів Володимир Музичук, водій «соціального таксі».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні