Лучанам встановлять газові лічильники за бюджетні кошти

2
5
Лучанам встановлять газові лічильники за бюджетні кошти
Лучанам, які не мають коштів на самостійне придбання і встановлення газових індивідуальних лічильників, хочуть облаштувати вузли обліку газу за кошти міського бюджету.

Про це йшлося 15 квітня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Заступник голови правління ПАТ «Волиньгаз» Павло Козюк повідомив, що протягом 2016–2017 років проводилися роботи із встановлення індивідуальних та загальнобудинкових систем обліку газу.

На сьогодні без загальнобудинкових лічильників у Луцьку залишилися тільки 22 будинки, де споживачі відмовилися від оснащення вузлів обліку газу.

«Низка споживачів не оснащена жодним обліком. Це близько 1400 абонентів у Луцьку. Також є пільговики, які сплачують тарифи по загальнобудинковому обліку. Відповідно до затвердженої урядом норми споживачам нараховується 3,29 кубометра газу по тарифу», – сказав Павло Козюк.

Він додав, що у зв’язку з цим споживачі відчувають проблеми і змушені сплачувати за газ більше.

Тож було запропоновано, аби міськрада передбачила з бюджету кошти в частині соціальної допомоги на встановлення індивідуальних лічильників. Мова йде про 10 мільйонів гривень.

Своєю чергою, ПАТ «Волиньгаз» готове безоплатно встановити лічильники протягом 2019 року.

Окрім того, Павло Козюк зазначив, що у діючому тарифі «Волиньгазу» передбачено кошти лише на заміну лічильників.

Депутатка Алла Надточій розповіла, що до неї та її колег неодноразово зверталися лучани, які скаржаться на тарифи на газ і неможливість самостійно встановити індивідуальні лічильники.

Алла Надточій сказала, що першочергово до уваги братимуть будинки, де встановлені загальнобудинкові лічильники. Пільговиків, які мають право на безоплатне встановлення лічильників, запропоновано визначити департаменту соціальної політики. Це, до прикладу, пенсіонери, особи з інвалідністю та ті лучани, які одержують субсидії.

Голова комісії, депутат Андрій Козюра зауважив, що нинішня центральна влада доводить населення до зубожіння. Він запропонував, аби до підготовленої Програми встановлення індивідуальних лічильників газу у квартирах пільгової категорії мешканців у місті Луцьку прописати також можливість облаштування лічильників на воду.

У результаті засідання комісії було запропоновано доопрацювати програму і винести її на чергове засідання сесії міської ради.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
волиньгад повинен встановлювати лічильники за власний рахунок
Відповісти
Хіба вони захочуть прикривати "лівий краник" доходів та щей своїм коштом.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні