В Америці з продажу відкликали мільйони дитячих колисок, в яких гинули немовлята

0
1
В Америці з продажу відкликали мільйони дитячих колисок, в яких гинули немовлята
Виробник дитячих товарів Fisher-Price відкликав майже 5 мільйонів власних колисок-гойдалок після повідомлень, що вони спричинили десятки дитячих смертей.

Про відкликання Комісія з безпеки споживчих товарів США (CPSC) оголосила у п'ятницю, - пише ВВС Україна.

На сайті комісії йдеться по те, що через дану модель колиски-гойдалки з часу її випуску у 2009 році померло щонайменше 30 немовлят.

В офіційній заяві власник Fisher-Price підтвердив, що добровільно відкликає власний продукт, проте наполіг на тому, що колиски безпечні.

У CPSC зявили, що знають про 10 випадків загибелі немовлят, які лежали у колисці моделі Rock 'n Play, через те, що вони не були зафіксовані та переверталися зі спини на бік або живіт.

Fisher-Price попередили споживачів про те, що їм потрібно відмовлятися від колисок щойно їхні немовлята починають перевертатися.

"Хоча ми продовжуємо бути впевненими у безпечності нашого товару, врахувавши повідомлення про випадки, коли продукт використовували всупереч попередженням та без дотримання інструкцій з безпеки, в партнерстві з Комісією з безпеки споживчих продуктів (CPSC) ми вирішили, що добровільно відкликати колиски - це найкраще, що ми можемо зараз зробити", - оголосили у Fisher-Price.

У CPSC підрахували, що потрібно буде відкликати 4.7 мільйонів колисок.

Там також закликали батьків негайно припинити використовувати ці колиски-гойдалки та звернутися до Fisher-Price за відшкодуванням.

"Багато хто з батьків, купуючи товари для свого немовля або дитини, вважає, що, якщо вони продаються в магазині, то повинні бути безпечним для використання. Трагічно, але це не так", - заявив президент ААП Кайле Ясуда.

В ААП послалися на звіт американського веб-сайту Consumer Reports, який пов'язує продукт із 32 випадками загибелі дітей.

Теги: діти, батьки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні