На Харківщині брати-наркоторговці збували товар через месенджер

0
-2
На Харківщині брати-наркоторговці збували товар через месенджер
У Харківській області поліція припинила діяльність інтернет-крамниці з незаконного збуту наркозасобів.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Харківської області.

Організаторами злочинного бізнесу виявилися два брати 32 та 28 років. Чоловіки через месенджер збували психотропну речовину- амфетамін шляхом закладок, а грошові кошти отримували на електронний гаманець.

Слідчі дії проводились в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».

Зазначимо, що справу було відкрито півроку тому за оперативною інформацією про діяльність вказаної інтернет-крамниці.

В ході подальшого проведення слідчо-розшукових дій правоохоронці встановили, що брати організували «підпільну» нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. З метою конспірації вони розмістили її в дачному будинку, розташованому в садовому товаристві в селищі Борова Зміївського району Харківської області.

11 квітня поліцейські затримали зловмисників в селищі Безлюдівка Харківського району. В ході огляду особистих речей у чоловіків виявили та вилучили близько 100 грамів розфасованої у поліетиленові пакети порошкоподібної речовини білого кольору - амфетаміну, яку вони виготовили власними силами з використанням лабораторного обладнання у дачному будинку.

В ході проведення санкціонованого обшуку дачного будинку поліцейські вилучили лабораторне обладнання та хімічні компоненти, що безпосередньо використовувалися для виробництва психотропної речовини амфетамін. Також в ході обшуку вилучено мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, пакети для фасування, тощо.

Вилучені психотропні речовини, прекурсори та обладнання направлені на експертне дослідження. Чоловіки затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення про підозру за ч. 2 ст. 307 «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 2 ст. 313 Кримінального кодексу України «викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні