Судили волинянина, який забруднив трасу гноєм, що спричинило смертельну аварію

1
-3
Судили волинянина, який забруднив трасу гноєм, що спричинило смертельну аварію
На Волині засудили водія автомобіля Renault Premium, який створив аварійну ситуацію нак трасі, що призвела до смертельної дорожньо-транспортної пригоди.

Про це повідомляє "Конкурент" посилаючись на вирок Маневицького районного суду від 9 квітня 2019 року.

У рішенні сказано, що 26 серпня 2017 року водій Renault не перевірив належним чином та не ліквідував несправність напівпричіпа (який був з'єднаний з автівкою).

Він рухався автошляхом Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів-КПП Дольськ та не контролював розташування і кріплення вантажу, допустивши відкриття заднього борта напівпричепа.

Внаслідок цього проїзну частину дороги було забруднено гноєм. Це, своєю чергою, спричинило аварійну ситуацію для автомобіля "Nissan Kubistar", який, наїхавши на біологічні відходи, з'їхав у кювет та перекинувся.

Внаслідок ДТП водій легковика отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої тупої травми грудної клітки з множинними переломами ребер справа 3-5 та зліва 3-6 по середньоключичних лініях, рани потиличної ділянки справа волосистої частини голови, обширних саден грудної клітки та живота, множинних саден обличчя, правого плеча та правого і лівого колін з розвитком травматичного шоку. Пасажир автівки від отриманих травм загинув на місці.

Водій Renault своєї вини не визнав, проте завдяки показам свідків її вдалося довести. Суд визнав його винним у порушенні правил експлуатації транспорту, яке призвело до смерті люди, та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років з позбавленням права керувати усіма транспортними засобами.

Разом із цим, відповідно до закону "Про амністію у 2016 році", чоловіка було звільнено від відбування покарання.

У підсумку він заплатить дружині загиблого пасажира 11 025 гривень у відшкодування майнової шкоди та 50 000 гривень у відшкодування завданої моральної шкоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знайшли крайнього!А коли будуть судити чиновників з "автодору" через ямиська на дорогах,чи ями не створюють аварійні ситуації,а тільки купка лайна?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні