На Волині поліція розслідує факт ймовірного підкупу виборців

0
3
На Волині поліція розслідує факт ймовірного підкупу виборців
На Волині та Чернігівщині поліція розслідує факти ймовірного підкупу виборців.

Про це повідомляє прес-служба поліції Волині.

Інформація про підкуп виборців у двох областях надійшла до поліції у середу, 10 квітня. За фактами відкрито декілька кримінальних проваджень.

До Чернігівського відділу поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в одному з партійних офісів у місті перебуває група людей, яким роздають грошові кошти – в обмін на підтримку кандидата П. в ході голосування 21 квітня під час другого туру виборів Президента України.

За вказаною адресою прибула слідчо-оперативна група. У складі групи виїхав і слідчий, який мав вручити повістку про виклик до поліції одному зі співробітників виборчого штабу у провадженні про підкуп виборців.

Офіс був закритий, але згодом звідти почали виходити люди. Серед них була й особа, якій призначалася повістка. При цьому один з чоловіків, який перебував у партійному офісі, з незрозумілих причин злісно перешкоджав роботі поліцейських.

За кілька годин на цю саму адресу знову надійшов дзвінок про виклик поліції – цього разу співробітниками офісу. Заявники скаржилися на активістів, які увійшли до приміщення й проводили пряму трансляцію.

За вказаними фактами поліцейські відкрили два кримінальні провадження – за ст. 160 (Підкуп виборця, учасника референдуму) та ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Цього ж дня до Ківерцівського відділу поліції у Волинській області надійшло повідомлення від громадянина про можливе порушення виборчого законодавства у смт. Олика Ківерцівського району. За словами заявника, у Будинку культури невстановлена особа здійснювала виплату-розрахунок грошових коштів волонтерам, які здійснювали агітацію на користь того ж самого кандидата на виборах Президента України під час першого туру.

У ході проведення першопочаткових слідчих дій встановлено, що до вчинення цього злочину можуть бути причетні двоє жителів Києва. У вказаних осіб було вилучено понад 700 тисяч гривень. Тривають слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення всіх свідків і очевидців скоєння кримінального правопорушення та прийняття остаточного процесуального рішення.

За даним фактом відкрито кримінальне за ч. 2 ст. 160 (Пропозиція, обіцянка або надання виборцю чи учаснику референдуму неправомірної вигоди…) Кримінального кодексу України. Триває розслідування.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні